Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ 2015

Patru procurori au avut de gestionat 14.000 de dosare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a avut în lucru pe parcursul anului trecut 14.000 de dosare penale, volumul de muncă per procuror fiind foarte ridicat. Cea mai critică situaţie a fost în al doilea semestru al anului 2015, când la această unitate au lucrat şapte procurori, cu tot cu prim-procurorul cu funcţie de conducere. În condiţiile în care doi procurori s-au ocupat de activitatea la procesele de pe rolul instanţelor de judecată, activitatea de urmărire penală a căzut preponderent în sarcina a doar patru procurori.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Dragoş Bujorean, a arătat că pe parcursul anului trecut la unitatea de parchet pe care o conduce au activat 13 procurori, în diferite perioade de timp, fluctuaţia de magistraţi fiind mare.

„Stabilizarea colectivului este una din priorităţile pentru acest an. În acest fel putem să ne întărim capacitatea de răspuns la provocările care apar în activitatea noastră. Ne dorim ca Suceava şi localităţile din jur să fie cât mai sigure, iar pentru asta vom uza de toate măsurile pe care le putem lua, inclusiv cele privind privarea de libertate, acolo unde este cazul”, a declarat Dragoş Bujorean.

 

Dosarele privind infracţiunile rutiere şi cele cu violenţă, prioritare în 2016

El a subliniat că prioritare în 2016 vor fi dosarele privind infracţiunile la regimul rutier şi infracţiunile cu violenţă. Accidentele rutiere şi agresiunile sunt două dintre problemele majore pe linie de infracţionalitate, apărând aproape zilnic în buletinele de presă ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În ceea ce priveşte funcţia de conducere, procurorul Dragoş Bujorean a susţinut concursul pentru ocuparea postului de prim-procuror, pe care l-a promovat, după ce o perioadă de aproximativ jumătate de an a fost prim-procuror delegat la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

325 inculpaţi trimişi în judecată, din care 50 arestaţi preventiv

Din analiza Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava rezultă că din totalul dosarelor în lucru, 4.922 au fost soluţionate, 620 dintre ele prin reuniri sau declinări. Prin rechizitoriu şi acord de recunoaştere a vinovăţiei au fost soluţionate 255 de dosare, cu 325 de inculpaţi deferiţi justiţiei, din care 50 arestaţi preventiv. Din cele 7.273 de dosare rămase în lucru, 1.805 sunt înregistrate cu AN (autori necunoscuţi), restul având autori identificaţi.

Un aspect pozitiv privind activitatea de urmărire penală a procurorilor este legat de calitatea soluţiilor adoptate în dosare. Relevant în acest sens este faptul că s-au înregistrat doar cinci soluţii de achitare ale instanţelor de judecată, din care două ca urmare a dezincriminării faptelor, iar una ca urmare a aplicării articolului 18, indice 1 C.p. din 1968, privind scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unei amenzi administrative.

Revenind la numărul redus de procurori şi la instabilitatea colectivului, aceasta este una din problemele generale ale unităţilor de parchet mici, parchetele de pe lângă judecătorii. O realitate este că procurorii vor să promoveze la o unitate de parchet superioară, unde au de soluţionat mult mai puţine dosare, este adevărat mai complexe de cele mai multe ori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru procurori au avut de gestionat 14.000 de dosare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.
 Vizualizări articol: 3022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Patru procurori au avut de gestionat 14.000 de dosare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Una caldă... (1) trimis de
( 4 feb 2016, 11:47:23
Dom profesor,
nu mergi matali pe la Rottacenum să le dai oleacă de meditații la prostanii ceia de la Parchetul de pe lângă Lege?
C-așa-s de gogomani încât o-nceput nu numai să se facă de râs în agora, dară și să încalce flagrant drepturile fundamentale ale citizenilor.
Inga ce zâce un semianalfabet dintr-aista, de-o fi luat 5,14 la proba BAC-ului de limba română și acum e asistat social beneficiind de prevederile venitului minim garantat … în Ministerul Public:
„Inculpatul are vaste cunoștințe balistice, postând un mesaj din care dădea de înțeles că posedă la domiciliu o armă de foc:
„Plaivazul meu cal 338 Lapua Magnum este de o precizie chirurgicală”

Ș-asta TÂMPENIE o folosit-o drept argument de căpătâi ca să cerșulească de la judecător mandat de percheziție. Ș-a năibii poznă, că judecătorul cedele chiar i-o dat mandat, așa că m-am trezât cu ekipa de rugby a Noii Zeelande, performând incantația specială Timatanga la mine-n dormitor, răstimp în care cătau ca proștii plaivazul lu’ bucșă și obuziere cal 155 de milimetri pe sub perina mea.

Așa că, dom profsor, ca să nu zâcă agora că, din cauza procororilor, lumea o ajuns un fel de Planetă a Maimuțelor, nu faci matale câte o repriză sabbathică de meditații cu semianalfabeții de la Rottacenum? *
Să-i înveți ce-i acela un epictet, o comparație, o metaforă, o alegorie;
Să le luminezi mintea despre cum se articulează xenismele și despre obligativitatea acordării în gen, număr și caz a atributului față de substantivul determinat.
Să-i scoți din nacaz și întuneric, luminându-le bostanul cu flacăra vie a stilisticii literare, din care să nominalizezi figurile de stil retorice denumite imprecație și invectivă.
2.   Una caldă... (2) trimis de
( 4 feb 2016, 11:49:01
Dacă nu-i dischis sâmbăta nici un birou la Parchetul de pe lângă Lege, poți să aduni învățăceii în Aula Magna în care Stăpânul de Sclavi își aduna șefii de post și judiciariștii, ca să-i umilească, să-i insulte și să le traseze sarcini de serviciu fundamentate pe blestematul postulat „Faci așa fiindcă așa vreau Eu”.
Adicătelea îi aduni pe învățăcei la Orso Bruno.

* îți mai faci și matali mâna ca să nu-ți ieși din formă fiindcă, la cât te toacă ăia de pe Lumea Justiției, am impresia că e foarte bine să ții treaz meșteșugul primei profesii.
Nu se știe ca pământul din ce parte bate vântul! – grăiește un proverb bănățan.

3.   Ș-alta Cool (V-cool) (1) trimis de
( 4 feb 2016, 12:30:08
„Cântă zeiță (Temida) bucuria ce-aprinse pe-Ahil peleianul”

Când auzi despre decizia CCR ce consfințește ca neconstituțională renunțarea la urmărirea penală (318 – Buche de felușag cremenal).
Prima la mânuță că-i bine ca funcția de judecată să fie exercitată NUMAI de judecător și să nu se mai permită procurorului – îndrituit cu funcția urmăririi penale – să împrumute atribute ale funcției judiciare a judecății.
A doua la mânuță că astă posibilitate de stingere a acțiunii penale era un matrapazlâc de care se foloseau procororii ca să scăpe basma curată pe tot felul de traficanți, de evazioniști, de delapidatori care făceau parte din Frăția Omertică, Transpartinică și Transinstituțională a Șobolanilor cu Elice.
Adicătelea se dedea RUP la voiculești, sârbi, adami, mazări, hrebenciuci, udre, pinalți, nicolai, voici, șovi, dâmbi, delii moldovene, olăreni, herghelegii et ejusdem maledictum farinae, iar în loc erau băgați la temniță tot felul de sărăntoci, milogi și prostani care o condus fără permis un moped pe un drum forestier, o furat un baton de salam din Metro ca să-și astâmpere foamea hămesită sau vro doo babornițe care o zmult trii țăruși de pe un teren grănițuit.
Adicătelea, dacă tot nu ș-o făcut efectul această măsură de renunțare, prin devierea ipocrită a categoriei țintă căreia îi era destinată – de la plebei amărâți către marii Șobolani cu fofează ai neosocialismului de caviar, apăi atunci dă-o-n piszda mamei ei de renunțare la urmărire penală.
Tătă lumea, cu mic cu mare, cu cățăl cu purcel, se prezintă cu câinele la vaccinat ÎN FAȚA JUDECĂTORULUI!

Amu, de ce se utiliza parșivește această metodă de stingere a procesului penal?
Esplicația chiar în articolul de față:
Ingăta CÂT DE URÂTĂ ȘI MURDARĂ ESTE VIAȚA ASTA DE MAGISTRAT în Ministerul fără Minister!
4.   Ș-alta Cool (V-cool) (2) trimis de
( 4 feb 2016, 12:32:06
Fii antenă ce indicatori de evaluare a performanței au omuleții ăștia: numărul cât mai mic de achitări obținute.
Frateeee, parcă citești o cronică din vremurile Evului mediu întunecat, în care, sub conducerea lui Torquemada se întruneau membrii Consiliului inchizitorial și se puneau pe analize:
„- Ție câte vrăjitoare ți-au scăpat?
„- Mie? Niciuna! Pe toate le-am dovedit ca eretice prin metoda azvârlirii în lac: le leg câte un bolohan de picioare și le arunc într-un tău. Care se duce la fund și se îneacă, înseamnă că a fost nevinovată. Care se aține deasupra apei, înseamnă că e vrăjitoare și o vom arde pe rug.”

Cum să ai drept indicator de referință al eficienței profesionale „NUMĂRUL DE ACHITĂRI”?
Măăăă, ori sunt eu cam bizar și nu mai percep corect sensurile etice ale existenței, ori asemenea bazaconie sugerează că Ministerul Public și angajații săi sunt O FALANGĂ PUNITIVĂ, O FACȚIUNE aparte ce își are drept scop de bază extincția lumii iar drept deviză „Fiat justitia et pereat mundus”.
Așa bazaconie n-am mai auzit de anul trecut, de la alocuțiunea Șefei ÎCCJ, care în plină ședință de bilanț a scos pe sfincterul gurinței o celebră perlă definitorie cârdășiei judiciare „Procurorul este partener cu judecătorul”
Ce măăăă?
Procurorul care și-a încheiat funcția judiciară odată cu întocmirea rechizitoriului ESTE PARTENER CU JUDECĂTORUL?
Procurorul care în faza judecății ESTE PARTE ÎN PROCESUL PENAL, se zice că E PARTENERUL JUDECĂTORULUI?
Ș-atunci cu principiul egalității armelor în procesul penal ce facem? Îl rupem în 4, îl mototolim bine-bine de tot și-l utilizăm unic și igienic, într-o ipotetică situație de stringență fiziologică?
5.   Ș-alta Cool (V-cool) (3) trimis de
( 4 feb 2016, 12:34:27
Deci, să recapitulăm:
În faza urmăririi penale, procurorul avea posibilitatea de a renunța la urmărirea penală. Prevedere care era aplicată neunitar, făcând scăpați marii gușați și trimițând la giudeț tot felul de prostani amărâți.
După începerea judecății procurorul este PARTENER cu judecătorul iar prostanul amărât e SINGUR în fața acestei monstruoase și contra naturii coaliții a magistraților.
Pentru ca finalitatea bizareriei sistemului judiciar românesc să se traducă în numărul de achitări ca element de referință al aprecierii eficienței unui angajat al ministerului public.
Nu-i fie cu supărare nimănui, dar am impresia că e ceva anapoda în tot acest eșafodaj juridic.
„Something is rotten in the state of Rroemenica” – și acest bizar „ceva” trebuie schimbat câtuși de curând.

Căci, reamintindu-mi de titlul unui scheci, postat în chiar ziua ce mi-a produs atâta represiune, spuneam acolo undeva:

„Fiat Justitia et pereat mundus
[…]
Extrapolând un piculeț maxima latină referitoare la Temida cea legată la ochi c-un căluș croit din proprii-i bikini feciorelnici, dar atât de des sodomizată cu stâlpul de telegraf de către tot felul de bagabonți a socialismului de caviar, se impune a fi enunțat retorismul: merită de înfăptuit Justiția chiar cu riscul pieirii lumii?

În Constituția franceză există o deviză
„Guvernare de la oameni, pentru oameni și prin oameni”

Oare nu cumva această deviză poate fi generalizată și sub aspect juridic?
Justiție de la oameni, prin oameni și pentru oameni?

Căci care este rolul celor aleși să analizeze faptele libertății noastre pământene ce, la un moment dat, aduc o oarecare atingere libertății megieșului nostru?
Care este scopul Justiției?
De a împle pușcăriile cu tot felul de fraieri care au stat sub semnul nenorocos al câtorva secunde fatidice?
6.   Ș-alta Cool (V-cool) (4) trimis de
( 4 feb 2016, 12:37:34
Scopul justiției este să umple ocnele cu cetățeni de-altminteri onești și corecți, asupra cărora a planat funestul câtorva secunde de bad-luck?
Justiția trebuie să transforme în pârnăiași un cât mai mare procent din populație?
Justiția NU MAI ESTE A OAMENILOR?”
Justiția a devenit atributul talibanilor remunerați c-un miliard de lei vechi anual și care dispun, în cel mai bun caz lapidarea în agora, în medie situație aruncarea citizenului (fără antecedente penale) de pe stânca tarpeiană sau în cel mai rău caz dispune beheadingul făptuitorului DIN CULPĂ, urmat de atârnarea căpățânii făptuitorului la avizierul instanței?
A cui PÜLA mea e justiția asta?
Nu vine de la oameni?
Nu-i bazată pe regulile liber consimțite ale oamenilor?
Nu-i exercitată cu reprezentanți aleși, în anumite condiții de studii și experiență, tot dintre oameni?
Nu are ca subiecți Oamenii?

De ce să se facă justiție chiar cu riscul pieirii omenirii și omeniei?
De ce să faci din cetățeni normali veritabili infractori sau pârnăiași.
Știe cineva, în afară de cei pasionați fărădelegilor pe bandă rulantă, cât de umilitor și dezumanizant este episodul încarcerării?
Știe careva câte destine se frâng printr-o simplă condamnare, fie ea chiar și cu suspendare?
Știe careva cât de bine este să-ți fie mânjit cazierul să te duci să cauți un job iar angajatorii să se uite la tine ca la o râie? (deși fapta ta e neprevăzută, neconștientizată sau comisă prin inacțiune).
În concluzie:
A cui e justiția asta?
A oamenilor? Prin Oameni? Pentru Oameni?
Sau e a fiicelor și fiicelor Olimpului, veritabili demiurgi ce se hrănesc numai cu ambrozie și al căror scop punitiv este extincția umanității?
Care-i rolul educativ al pedepsei aplicate de justiția pomânteană?
7.   HASTA LA VISTA BEIBI! trimis de
( 4 feb 2016, 18:31:56

post scriptum: care vreți să postați cu userul „dereinsamewolf”, parola este „heimdall”
care vreți să postați cu userul „derweissewolf” parola este „firfiric”

Sunt usernamele cu numerele de ordine 46 și 47 dintr-o îndelungată și păguboasă activitate online.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte