Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Campionatul cu maimuţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când vorbesc despre maimuţe, sper că nu mă bănuieşte nimeni de rasism. Nici n-ar avea cum, din moment ce printre marile mele iubiri se numără Pele, Jimi Hendrix, Lewis Hamilton, Morgan Freeman. Maimuţele la care mă refer nu se înrudesc în niciun fel, nici la culoarea pielii, nici la atitudine şi nici măcar (sau mai ales) la fotbal cu băiatul ăla din campionatul Spaniei care a ridicat banana aruncată de vreun "jmecher" din peluză, a cojit-o şi a mâncat-o lângă fanionul de la corner. Ei sunt, pur şi simplu, maimuţe pe care domnii patroni de cluburi de fotbal ni-i prezintă drept fiinţe umane, ba încă şi mari fotbalişti pe deasupra. Aşa se face că acum, spre sfârşitul pauzei de iarnă şi al perioadei de transferări, ni se povesteşte prin ziare de specialitate că echipele angajate în bătălia pentru titlu au avut o campanie de transferări cum nu s-a mai pomenit şi că au cheltuit nu ştiu câte zeci de milioane de euroi pe cumpărături. Numai că aici apare o problemă, ba chiar două. De fapt, nenumărate! Printre ele, aceea a sumei reale. Să fi cumpărat oare ăştia ai noştri ceva candidaţi la Balonul de Aur? Sau măcar vreun fost câştigător al acestuia? Vreun Drogba, vreun Eto'o? Poate măcar vreun Ronaldinho, chiar dacă se apropie de suta de ani? Nici gând. Ni se povesteşte că nu ştiu care neamţ tatuat din cap până-n ...pulpă a făcut nu ştiu ce vitejii cu 15 ani în urmă (ca de vreo şase nu mai joacă deloc!), că alt venetic refuzat de toată planeta a jucat la juniori sau la pitici cu Ibrahimovici, şi alte bazaconii d-astea, de-ţi vine să crezi că se face mişto de tine, spectator onest, la vedere. Sau e vorba doar de tradiţionala spălare de bani, uşor temporizată după ce au înfundat aia bulăul? Că doar n-o să credem că Bourceanu costa ceva, oricât sau orice, un fursec, o măslină, ceva... Că dacă ar fi costat, îl vindeau ăia, nu-l goneau ca pe hoţ! Care campanie de transferări, bă? Păi dacă tot aţi achiziţionat maimuţe cu zeci de, sanchi, milioane, măcar duceţi-le la Zoo, nu pe gazon, că deja e plin de maimuţe şi acolo: nu le-aţi văzut pe alea ale lui Nea Tata Puiu? Nici banane nu-ţi venea să le arunci!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campionatul cu maimuţe.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Campionatul cu maimuţe4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte