Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Discuţii avansate pentru extinderea celei mai mari companii private de IT din Europa la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare companie privată de IT din Europa, SCC Services din Marea Britanie, intenţionează să-şi deschidă un punct de lucru în municipiul Suceava. În acest sens, reprezentanţii companiei au început demersurile încă din luna decembrie a anului trecut, iar în cursul zilei de ieri,la sediul rectoratului Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii SCC Services, conducerea USV şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

În cadrul întâlnirii, gazdele au prezentat câteva soluţii privind spaţiile unde SCC Services ar putea începe activitatea imediat. Au fost discutate, de asemenea, şi planuri de viitor, potenţiale proiecte comune de dezvoltare cu Universitatea din Suceava, inclusiv accesarea de fonduri europene destinate încurajării deschiderii de noi locuri de muncă. Compania britanică ar urma să angajeze pentru punctul de lucru de la Suceava 400 de specialişti în IT.

„I-am propus domnului Tapalagă – reprezentantul în România al SCC Services, două spaţii pentru companie, unul de 500 de metri pătraţi, situat aproape de centrul oraşului, şi un altul de 1.000 de metri pătraţi, situat într-un cartier de la periferie”, a menţionat rectorul Valentin Popa.

Popa a mai menţionat că a prezentat, în cadrul întâlnirii, demersurile întreprinse de echipa USV de la ultima întâlnire cu reprezentanţii companiei, toate datele urmând să-i fie transmise lui James Rigby – CEO-ul companiei.

La rândul său, Cătălin Nechifor a expus situaţia actuală a aeroportului de la Salcea. 

 SCC Services şi-a început investiţiile în România în urmă cu zece ani, având 600 de angajaţi la Iaşi şi încă 400 la Bacău, compania fiind interesată ca în viitor să-şi dubleze afacerile din ţara noastră.

 

SCC - primul mare actor care intenţionează să deschidă o afacere cu sute de locuri de muncă în Suceava

Menţionăm că USV colaborează deja în proiecte comune cu SCC Services de mai mulţi ani, în cadrul Clusterului Regional Inovativ EURONEST IT&C Hub.

Reprezentanţii USV spun că „această bună colaborare, alături de calitatea cadrelor didactice şi a absolvenţilor, a determinat compania SCC Services să se gândească la dezvoltarea afacerii sale la Suceava. Toate aceste firme de IT au venit la Suceava pentru că există USV.  Și avem reale semnale că acesta este doar începutul dezvoltării afacerilor IT în regiune”.

Conducerea USV este de opinie că instituţia a devenit principalul motiv pentru care investitorii au venit în Suceava şi au dezvoltat numeroase locuri de muncă. „Alături de firme locale ca Assist Software sau Betty Ice, absolvenţii USV au fost recrutaţi de firmele nou-venite în Suceava, precum Mind Software, OSF Global Services, AROBS şi Silicon Service. Și există şanse reale ca acestora din urmă să li se adauge SCC Services Romania, primul mare actor care intenţionează să deschidă o afacere cu sute de locuri de muncă în Suceava”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Reamintim că SCC Services este cea mai puternică companie privată cu capital integral britanic activă în domeniul serviciilor IT. Compania este parte a Rigby Group PLC, deţinut de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Marea Britanie, Sir Peter Rigby. SCC Services a fost fondată în anul 1975.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţii avansate pentru extinderea celei mai mari companii private de IT din Europa la Suceava.
 Vizualizări articol: 3309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Discuţii avansate pentru extinderea celei mai mari companii private de IT din Europa la Suceava4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte