Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Nechifor, nervos pe faptul că ANAF vrea să desfiinţeze punctul vamal din Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a declarat total nemulţumit de intenţia Ministerului Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de a desfiinţa biroul vamal din cadrul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Cătălin Nechifor a declarat ieri, în plenul CJ Suceava, că o astfel de decizie reprezintă „cea mai gravă lovitură pe care o primim pentru dezvoltarea judeţului”.

Nechifor a declarat că potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat spre dezbatere publică, Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să desfiinţeze birourile vamale din mai multe aeroporturi internaţionale din ţară şi să le transforme în puncte vamale, pe motiv că pe aceste aeroporturi a scăzut traficul de pasageri. Şeful administraţiei judeţene a arătat că după prima adresă primită de la ANAF cu privire la această intenţie, a transmis la rândul său un document oficial prin care informează această instituţie să scăderea traficului internaţional pe Aeroportul Suceava a fost cauzată de închiderea acestuia pe perioada realizării lucrărilor de modernizare.

„Ne-am adresat către ANAF şi am explicat că la Suceava nu a fost trafic pentru că aeroportul a fost închis”, a spus Nechifor. El a mai adăugat că în cursul zilei de vineri a primit un răspuns „halucinant” din partea ANAF. Astfel, Cătălin Nechifor a dat citire răspunsuluiANAF, în care se precizează că „pentru aeroportul deschis traficului aerian internaţional, conform literei D. Condiţii privind facilităţile pentru controlul trecerii frontierei de stat şi controlul vamal din Anexa 2 – Condiţii necesare pentru certificarea unui aeroport civil ca aeroport deschis traficului aerian internaţional la acelaşi act normativ, prezenţa permanentă a lucrătorilor vamali nu este obligatorie, cerinţa este ca să fie asigurat controlul vamal, în mod gratuit şi pe o durată de timp suficientă pentru  procesarea zborului internaţional ocazional, în aceleaşi condiţii referitoare la facilităţi, dotări tehnice şi personal specializat”.

Nechifor a mai spus că ANAF a mai transmis că având în vedere aspectele menţionate anterior, dar şi scăderea drastică a activităţii înregistrată în cadrul Biroului Vamal de frontieră gr. II Aeroport Suceava, precum şi deficitul de personal cu care se confruntă Biroul Vamal din Suceava, măsura de reorganizare este perfect justificată.

Preşedintele CJ Suceava a anunţat că încearcă să găsească soluţii pentru a convinge conducerea ANAF să renunţe la desfiinţarea Biroului Vamal de pe aeroport. Cătălin Nechifor a subliniat că desfiinţarea biroului vamal este total neoportună în condiţiile în care în momentul de faţă o companie low-cost este pe punctul să anunţe prima destinaţie externă de pe Aeroportul Suceava, fiind purtate discuţii şi cu alţi operatori aerieni pentru noi curse internaţionale, şi în acelaşi timp sunt aproape finalizate negocierile pentru o cursă charter pe ruta Suceava – Antalya şi retur.

Nechifor a arătat că dacă biroul vamal de pe aeroport va fi transformat în punct vamal, acesta va funcţiona în municipiul Suceava, iar aeroportul va trebui să-l notifice cu 24 de ore înainte de orice zbor internaţional pentru a trimite lucrătorii vamali pentru efectuarea controlului. Asta în condiţiile în care, spune Cătălin Nechifor, orice avion poate să ceară să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Suceava, iar pentru cursele charter care pot ateriza la Suceava planurile de zbor pot fi anunţate şi cu două ore înainte de aterizare.

Pe de altă parte, şeful CJ Suceava a spus că desfiinţarea biroului vamal poate pune în pericol inclusiv îndeplinirea indicatorilor cu privire la numărul de pasageri asumaţi prin proiectul european prin care Aeroportul Suceava a fost modernizat.

În cele din urmă, consilierii judeţeni l-au mandatat pe Cătălin Nechifor să retrimită o adresă oficială către ANAF prin care să solicite renunţarea la desfiinţarea biroului vamal din Aeroportul „Ştefan cel Mare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor, nervos pe faptul că ANAF vrea să desfiinţeze punctul vamal din Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 3215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Nechifor, nervos pe faptul că ANAF vrea să desfiinţeze punctul vamal din Aeroportul Suceava2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(30 ian 2016, 11:47:39
directia regionala ANAF nu este cumva la Iasi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte