Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facturi neînregistrate

Afaceri ilegale cu fier vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi de etnie romă au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce verificările derulate au stabilit că aceştia s-au sustras de la plata unor obligaţii către bugetul de stat.

Concret, Neculai Stănescu, Mihalache Stănescu şi Gheorghe Stănescu sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la 119.239 de lei. În calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, cei trei nu au înregistrat timp de trei ani toate facturile emise, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în anul 2010, reprezentanţii legali ai IF S.G.N. nu au înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 27 facturi fiscale, în valoare totală de 987.078,50 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 913.890 kg deșeuri fier vechi livrat, în anul 2011 nu au înregistrat în contabilitate un număr de 57 facturi fiscale în valoare totală de 2.719.252,00 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 2.478.317,00 kg deșeuri fier vechi livrat şi în anul 2012 nu au înregistrat în contabilitate un număr de 35 de facturi fiscale în valoare totală de 1.764.532,10 lei, reprezentând contravaloarea cantității 1.535.190,00 kg deșeuri fier vechi livrat. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de 119.239 lei, reprezentând impozit pe venit sustras”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

O parte a prejudiciului, respectiv 23.928 de lei, a fost achitată deja de cei trei indivizi. Totuşi, pentru a fi siguri că întreg prejudiciul va fi recuperat, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător pe trei imobile. Este vorba de o casă de locuit în suprafaţă de 64 mp aparținând lui Neculai Stănescu, având valoarea de impozitare de 35.520 lei, o casă de locuit aparținând lui Mihalache Stănescu, având o suprafaţă de 90 mp şi o valoarea de impozitare de 52.095 de lei, respectiv o casă de locuit în suprafaţă de 99 mp şi anexe de 30 mp, ambele aparținând lui Gheorghe Stănescu, valoarea de impozitare a bunurilor menționate fiind de 59.235 lei.

Anchetatorii au mai precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri ilegale cu fier vechi.
 Vizualizări articol: 3686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Afaceri ilegale cu fier vechi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte