Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disputa continuă

Nechifor întreabă public APM de ce durează şase luni autorizarea depozitului de deşeuri de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recepţia şi autorizarea depozitului de deşeuri de la Moara generează tensiuni între Consiliul Judeţean Suceava, cel care implementează Sistemul de management Integrat al Deşeurilor (SMID), şi Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului (APM). După ce inspectorul-şef al APM, Vasile Oşean, a  

notat în raportul de analiză a gestiunii deşeurilor municipale în judeţul Suceava, prezentat în Colegiul Prefectural, că depozitul de la Moara a fost recepţionat de CJ, însă instituţia nu a demarat demersurile de autorizare, preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că APM este într-o mare eroare.

Nechifor a ridicat această problemă ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, şi i-a întrebat pe consilieri ”dacă este corect ca noi să începem un demers, să ne exprimăm ca proprietari, când încă nu suntem?” ”Cei de la Mediu sunt într-o totală eroare şi voi cere un punct de vedere argumentat pentru poziţia lor, să vedem de ce APM ne forţează să facem greşeli. Și vrem să ştim de ce afirmă că autorizarea depozitului de la Moara durează şase luni, aşa cum spun ei. Ce fac, construiesc sistemul din nou?”, a întrebat retoric Nechifor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a reamintit că recepţia depozitului de la Moara este doar începută şi a precizat din nou că va semna procesul verbal de recepţie finală doar când sistemul va fi perfect funcţional.

Reamintim că APM Suceava a menţionat în raportul prezentat, joi, în Colegiul Prefectural, că a solicitat prin trei adrese Consiliului Judeţean să demareze procedura de organizare a licitaţiei pentru stabilirea operatorului la depozitul ecologic de deşeuri de la Moara şi să depună la APM documentaţia tehnică necesară pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.

Semnatarul raportului, inspectorul-şef al APM, a informat Colegiul că depozitul de la Moara este finalizat şi recepţionat din luna decembrie a anului trecut, dar CJ nu a răspuns solicitărilor APM, deşi a primit trei notificări în acest sens. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că finalizarea procedurii de recepţie este condiţionată de efectuarea unor teste din care să reiasă clar că funcţionarea este conformă cu standardele impuse de legislaţie şi asumate prin contract de firmele care execută lucrarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor întreabă public APM de ce durează şase luni autorizarea depozitului de deşeuri de la Moara.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor întreabă public APM de ce durează şase luni autorizarea depozitului de deşeuri de la Moara5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte