Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest extrem

Un adolescent de 16 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce prietena l-a părăsit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent de 16 ani a încercat să-şi pună capăt zilelor, joi după-amiază, în urma unei decepţii în dragoste. Băiatul a încercat să se sinucidă după o ceartă cu prietena lui, care tocmai îi spusese că vrea să se despartă de el. După ce fata a plecat spre şcoală, adolescentul s-a dus în spatele unui bloc şi a încercat să se spânzure cu fularul tinerei de un suport pentru uscat rufe. Un bărbat care a văzut scena de la balconul unui apartament din apropiere a reuşit să-i taie fularul cu un cuţit, după care a sunat la 112, băiatul fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la spital în stare gravă.

Cercetările poliţiştilor au stabilit că tânărul de 16 ani din comuna Horodniceni s-a întâlnit în jurul orei 13,00 cu prietena lui, o fată de 15 ani, elevă a unui colegiu din municipiul Fălticeni, cu care era în relaţii de prietenie de la mijlocul anului trecut. Cei doi s-au aşezat pe o bancă din spatele unui bloc de pe strada Mihai Eminescu şi în urma unei discuţii fata i-a spus adolescentului că nu mai doreşte să continue relaţia cu el. Tânărul nu a fost de acord cu decizia fetei şi a ameninţat că se va sinucide dacă va fi părăsit. Necrezându-l în stare de un gest necugetat, fata a plecat la şcoală, de unde a continuat să-l sune pe acesta pe telefonul mobil, băiatul ne mai fiind de găsit la telefon. Îngrijorată, adolescenta s-a întors la locul întâlnirii şi l-a găsit pe prietenul ei spânzurat cu fularul de un suport de rufe, în timp ce un bărbat încerca să-l salveze, tăind fularul cu un cuţit. În urma unui apel la 112 în jurul orei 13.50, două echipaje ale ambulanţei au ajuns la faţa locului şi i-au acordat primul ajutor, adolescentul fiind transportat la spital cu diagnosticul de „stop cardio-respirator resuscitat, tentativă de suicid prin spânzurare.” Ulterior, băiatul, care se afla în comă, a fost transferat la Spitalul Judeţean din Suceava, unde a fost internat în secţia de terapie intensivă.

 

În urmă cu câteva luni băiatul ameninţase că-şi va pune capăt zilelor şi în ultima perioadă a fost consiliat psihologic

Tânărul de 16 ani este elev în clasa a X-a la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni şi a venit la liceu din comuna Horodniceni. Oamenii din sat spun că face parte dintr-o familie de oameni liniştiţi şi muncitori, cu o situaţie materială bună. „Tânărul provine dintr-o familie normală, cu trei copii şi cu părinţi care s-au ocupat întotdeauna de ei. Îl ştim un copil cuminte, liniştit, muncitor, un băiat înalt, voinic, frumos, care pe 19 martie împlineşte 17 ani. Gestul său ne-a şocat pe toţi, pe colegii băiatului şi pe toţi cei care îl cunoaştem. Ce s-a întâmplat cu el nu ştim, poate era la prima dragoste şi nu a putut face faţă încercărilor. Nu înţelegem, însă ne-a dat pe toţi peste cap...”, a povestit Ioana Rotariu, de la Primăria Horodniceni.

Şi la Colegiul „Vasile Lovinescu" din Fălticeni, colegii şi profesorii erau consternaţi. Directorul colegiului, Gabriel Matei, ne-a relatat că în ziua în care s-a întâmplat nenorocirea, „băiatul se întâlnise cu mama sa la orele prânzului, după care i-a spus acesteia că trebuie să se vadă neapărat cu prietena lui şi a plecat la întâlnire cu ea. Nimeni nu bănuia atunci ce avea să se întâmple, cu toate că despre băiat ştiam că a mai avut probleme de acest fel şi că a mai ameninţat-o pe prietena lui că îşi va pune capăt zilelor cu ceva timp în urmă. Când am aflat, noi am considerat atunci că trebuie consiliat psihologic şi în ultima perioadă făcea săptămânal astfel de ore de consiliere cu psihologul şcolii.”

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pentru vătămare corporală din culpă şi încearcă să stabilească dacă există vinovăţii din partea altor persoane. Adolescentul era aseară în comă, intubat, ventilat artificial şi cu activitate cerebrală minimă, după ce a stat în hipoxie cerebrală o perioadă de timp mai îndelungată. Prognosticul medicilor este în acest moment rezervat, băiatul fiind monitorizat în continuare de aparate, urmând să fie evaluat în privinţa leziunilor cerebrale produse şi a şanselor lui de revenire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un adolescent de 16 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce prietena l-a părăsit.
 Vizualizări articol: 8691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 9 voturi
Un adolescent de 16 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce prietena l-a părăsit3.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte