Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

CJ Suceava a aprobat cu unanimitate bugetul propriu pe anul 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat cu unanimitate de voturi bugetul propriu pentru anul 2016 al instituţiei şi al instituţiilor subordonate. În forma adoptată în şedinţa de ieri, bugetul propriu al judeţului Suceava este de 360,8 milioane de lei, din care 357,1 milioane de lei reprezintă toate sursele de venit posibile, iar circa 3,7 milioane de lei reprezintă o parte din excendentul anilor precedenţi care va fi folosită pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare. De precizat că bugetul propus la începutul acestui an este cu peste 140 de milioane de lei mai mic decât bugetul realizat de la finalul anului trecut.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că o prioritate în alocarea de fonduri în bugetul pe 2016 a reprezentat-o asigurarea fondurilor pentru lucrările derulate prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, suma totală alocată fiind de 30 de milioane de lei. Din această sumă, cea mai mare parte va fi destinată lucrărilor de reparaţii curente ale drumurilor.

„În bugetul pe 2016 au fost incluse şi sumele care urmează să se încaseze pe baza cererilor de rambursare depuse pentru plăţile efectuate la proiecte cu finanţare nerambursabilă până la data de 31 decembrie 2015 şi care urmează să fie încasate în cursul acestui an, respectiv aproape 45,5 milioane de lei. Şi trebuie spus că pentru proiectele finanţate din fonduri nerambursabile, suma ce a rămas a se achita în 2016 este de 30,41 milioane de lei, iar diferenţa urmează a se utiliza pentru finanţarea altor cheltuieli de dezvoltare”, a explicat Nechifor.

El a adăugat că pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, bugetul alocat pentru anul acesta este de 161,723 milioane de lei.

Cătălin Nechifor a mai precizat că CJ Suceava a alocat o sumă de un milion de lei pentru acordarea de finanţări nerambursabile, din care 700.000 de lei pentru susţinere culte, şi câte 100.000 de lei pentru sport, acţiuni culturale şi asistenţă socială.

 

Aeroportul "Ştefan cel Mare" a primit zece milioane de lei

Nechifor a subliniat că şi anul acesta vor fi asigurate fonduri pentru participarea la mai multe târguri internaţionale de turism, dar şi pentru organizarea unor evenimente precum „Paştele în Bucovina”, „Crăciun în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Tradiţii şi Legende Bucovinene” sau Festivalul „Comorile Muntelui” de pe masivul Rarău.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că pentru asigurarea serviciilor la nivelul standardelor europene, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a fost transferată o sumă de zece milioane de lei.

Înainte de a fi votat bugetul, liderul consilierilor judeţeni ai PNL Suceava, Vasile Ilie, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că sumele prevăzute pentru anul acesta sunt considerabil mai mici faţă de cele de anul trecut. „Cred că ar trebui reanalizat puţin bugetul pentru a nu avea anumite probleme şi pentru ca unele activităţi din domenii precum turism, sănătate sau protecţia copilului să nu aibă de suferit pe parcursul acestui an. De asemenea, sumele propuse a fi atrase din fonduri europene sau de la Guvern sunt foarte mici, motiv pentru care ar trebui să vedem ce bani putem să atragem”, a spus Vasile Ilie.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a explicat acestuia că una dintre cauzele diminuării sumelor pentru anul acesta este şi finalizarea mai multor proiecte europene de amploare. Cătălin Nechifor a subliniat că instituţia pe care o conduce are pregătite mai multe proiecte pentru a fi finanţate atât prin fonduri europene, cât şi guvernamentale, iar în momentul semnării contractelor de execuţie a investiţiilor, bugetul judeţului va fi rectificat cu sumele care vor veni în plus. Nechifor a arătat că prin Legea bugetului de stat pentru anul acesta, Suceava se află în topul judeţelor care au primit sume importante de bani la buget.

În cele din urmă, bugetul judeţului Suceava pentru anul 2016 a fost adoptat cu unanimitate, Cătălin Nechifor ţinând să le mulţumească tuturor consilierilor judeţeni pentru votul acordat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a aprobat cu unanimitate bugetul propriu pe anul 2016.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CJ Suceava a aprobat cu unanimitate bugetul propriu pe anul 20165.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte