Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2016 - Anul XXI, nr. 18 (6131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La judecată

Condamnări cu suspendare pentru membrii unei grupări de traficanţi de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre membrii unei grupări de traficanţi de ţigări şi-au aflat pedepsele ieri. Iniţial, din gruparea trimisă în judecată făceau parte 17 persoane, dar pentru 12 dintre ele dosarul a mers mai rapid, astfel încât acestea au fost condamnate deja definitiv în urmă cu o săptămână.

Pentru celelalte şase persoane, ieri s-a dat abia primul verdict, la Tribunalul Suceava, soluţie care nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Ca şi în cazul primilor indivizi condamnaţi, pedepsele aplicate sunt destul de uşoare.

Constantin Bilibou a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi va avea de plătit către ANAF suma de 145.652 de lei reprezentând despăgubiri civile, la care se vor adăuga şi accesoriile fiscale aferente până la achitarea integrală a prejudiciului. În cazul lui Daniel Constantin Fieraru, pedeapsa este de un an de închisoare cu suspendare, iar pentru Mihael Constantin Hîj condamnarea este similară.

Un alt personaj trimis în judecată în dosar este Alexander Iosif, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, obligaţiile de plată către ANAF fiind stabilite la suma de 79.212 lei reprezentând despăgubiri civile, la care se vor adăuga şi accesoriile fiscale aferente până la achitarea integrală a prejudiciului.

În acelaşi dosar s-au stabilit obligaţiile de plată şi faţă de alte persoane, condamnate anterior. Sumele reprezintă despăgubiri civile, la care se vor adăuga şi accesoriile fiscale aferente până la achitarea integrală a prejudiciului, după cum urmează: Mihai Ştefan Irimescu - 368.800 de lei, Anişoara Irimescu - 10.067 de lei, Ionuna Emilia Tcaciuc - 19.688 de lei, Daniel Emanuel Procopciuc - 18.260 de lei, Ovidiu Gheorghe Ursachi - 328.222 de lei şi Nicolae Ovidiu Colibaba - 983 de lei.

 

Condamnările anterioare sunt tot cu suspendare

Ceilalţi 12 inculpaţi au fost condamnaţi deja definitiv de Curtea de Apel Suceava. S-a întâmplat pe 14 ianuarie 2016, iar inculpaţii sunt Nelica Mihai (47 de ani), soţii Mihai Ştefan Irimescu (36 de ani) şi Anişoara Irimescu (29 de ani), Daniel Emanuel Procopciuc (24 de ani), Nicolae Ovidiu Colibaba (25 de ani), toţi din municipiul Rădăuţi, Cezar Vasile Tcaciuc (28 de ani), Iunona Emilia Tcaciuc (28 de ani), Narcisa Maria Tcaciuc (28 de ani), din Siret, Cătălin Ivaniciuc (35 de ani), din municipiul Suceava, Elena Rusan (43 de ani), din Udeşti, Ovidiu Gheorghe Ursachi (32 de ani), din Vicovu de Sus, și Valentin Vasile Chideşa (27 de ani), din Bălcăuţi.

Pentru 11 dintre aceștia, pedepsele au fost între doi și trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante aplicate, pe o durată între patru și cinci ani, perioadă care constituie termen de încercare.

Singurul care nu a beneficiat de suspendarea executării a fost Daniel Emanuel Procopciuc, care mai avea o pedeapsă cu suspendare într-un dosar al Judecătoriei Rădăuți. În cazul acestuia, a rezultat o pedeapsă finală de patru ani și patru luni de închisoare.

 

Limbaj codificat între contrabandişti, în convorbirile telefonice

Procurorii DIICOT arată că inculpaţii, în convorbirile telefonice interceptate de anchetatori, foloseau un limbaj codificat atunci când vorbeau de activităţile de contrabandă şi dau mai multe exemple:

- expresia “puștoaică de X ani” sau “babă de X ani” se referă la cantitatea de baxuri cu țigarete de contrabandă pe care urmează să le introducă prin contrabandă;

- termenul de “peco” se referă la zona de frontieră verde prin care urmează să se efectueze actul de contrabandă;

- termenul de “fructe” se referă la ţigarete de contrabandă;

- termenii  de “Didina”, “femei”, “Doiniţa”, “fetiţa” se referă la ţigarete de contrabandă marca Doina;

- termenii  de “varză”, “Vic”, “Viorica”, “V”, “ARMI” se referă la ţigarete de contrabandă marca Viceroy;

- termenul  de “arătură” se referă la ţigarete de contrabandă marca Plugarul;

- termenul  de “Paulică” se referă la ţigarete de contrabandă marca Pall Mall;

- termenii de “lădiţă cu caise”, “cofraj” se referă la un bax de ţigarete de contrabandă;

- termenii de  “chiflă”, “chiftele” se referă la sume de bani oferite pentru achiziţionarea ţigaretelor de contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări cu suspendare pentru membrii unei grupări de traficanţi de ţigări.
 Vizualizări articol: 3840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnări cu suspendare pentru membrii unei grupări de traficanţi de ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tășcuțe cu portocale Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.Avem nevoie de:6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu... Citeşte