Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2016 - Anul XXI, nr. 18 (6131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchete finalizate

Un şofer cu alcoolemie mare şi doi care au refuzat să dea probe biologice, trimişi în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat în această săptămână trei dosare penale privind infracţiuni la regimul rutier. Este vorba de un şofer depistat cu alcoolemie mare şi de alţi doi care au refuzat să le fie recoltate probe biologice de sânge. Într-unul din dosare a mai fost trimis în judecată un inculpat, pentru „mărturie mincinoasă”, fiind acuzat că a încercat să-l scoată basma curată pe un conducător auto cu care este prieten.

 

Doi inculpaţi trimişi în judecată, după o urmărire în trafic şi fuga şoferului de la volan

Un prim dosar face referire la inculpatul Constantin Zbranca, trimis în judecată pentru infracţiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.  Totul pleacă de la o urmărire în trafic din data de 12 martie 2015. La vremea respectivă, şoferul unui autoturism VW Caddy, care se deplasa pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, a fost oprit de agenţii de poliţie rutieră, iar la solicitarea acestora de a se legitima şi de a fi supus testului cu aparatul etilotest, a demarat în viteză, circulând pe DN 17A, în localitatea Sadova, unde a abandonat autoturismul şi a fugit. Agenţii constatatori au precizat că la volan s-a aflat, în mod cert, Constantin Zbranca, proprietarul maşinii, consemnând de asemenea în raportul de eveniment că acesta emana halenă alcoolică. Pasagerul din dreapta, Mircea Balan, identificat la faţa locului, a dat însă alte declaraţii, susţinând că la volan nu s-a aflat inculpatul, ci un alt şofer, o persoană pe care nu o cunoaşte.

„Toate aceste afirmaţii sunt contrare întregului ansamblu probatoriu, care îl indică fără dubiu pe inculpatul Zbranca Constantin ca şofer al autoturismului susmenţionat”, au arătat procurorii. În aceste condiţii, Mircea Balan a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de „mărturie mincinoasă”.

 

Trimişi în judecată pentru fapte din 2014

Într-un alt dosar, procurorii de la Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile-Tiberiu Nicuţar, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Pe 30 noiembrie 2014, în jurul orei 21.10, acesta a fost depistat de poliţiştii rutieri la volanul unui Ford Fiesta, în timp ce se deplasa  pe direcţia Moldoviţa – Vama, pe raza comunei Frumosu, fiind în stare avansată de ebrietate.

În urma recoltării de probe biologice a rezultat o îmbibaţie de 1,75 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,60 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă, conform buletinului emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava.  

În fine, un al treilea dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc face referire la Petru Palaghiuc, trimis în judecată pentru “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Pe 31 ianuarie 2014, acesta a fost oprit pe Calea Transilvaniei, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea o Dacie, şi a refuzat să se supună atât verificării cu etilotestul, cât şi recoltării probelor biologice de sânge. 

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer cu alcoolemie mare şi doi care au refuzat să dea probe biologice, trimişi în judecată.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer cu alcoolemie mare şi doi care au refuzat să dea probe biologice, trimişi în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tășcuțe cu portocale Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.Avem nevoie de:6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu... Citeşte