Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2016 - Anul XXI, nr. 18 (6131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Servicii publice

Aproape 200 de mii de păstrăvi morţi din cauza întreruperilor de energie electrică, la o păstrăvărie din Baia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean a cheltuit miliarde de lei vechi pentru a pune pe picioare o păstrăvărie, dar a ajuns la exasperare din cauza pierderilor şi a cheltuielilor suplimentare pe care le înregistrează în urma disfuncţiilor în alimentarea cu energie electrică a pompelor de apă. El a reclamat situaţia la E.ON Moldova încă din 2009, când a început investiţia, apoi în primăvara anului trecut, dar problemele nu au fost remediate nici acum.

Iustin Bîrsan, proprietarul păstrăvăriei, ne-a declarat, ieri, că prima dată a reclamat problemele în scris la E.ON în octombrie 2014, când a solicitat remedierea nivelului de tensiune şi eliminarea fluctuaţiilor, din cauza cărora i s-a defectat un generator trifazat de tensiune. De asemenea, a transmis firmei şi rugămintea de a fi anunţat telefonic atunci când efectuează lucrări în reţea şi trebuie întreruptă alimentarea cu energie electrică. O lună mai târziu, a primit răspuns din partea companiei că în perioada reclamată de el că au fost probleme, în evidenţele E.ON nu sunt înregistrate deranjamente sau lucrări programate care să fi condus la întreruperi de energie electrică şi i s-a recomandat să îşi verifice propria instalaţie, reprezentanţii firmei precizând că instalaţia lor de distribuţie a fost controlată şi este în regulă.

”Toată instalaţia electrică de la păstrăvărie este nouă şi construită conform normativelor. Am cumpărat şi un stabilizator de tensiune, dar degeaba. Nu sunt reclamagiu, dar nu mai pot. Fie curentul este slab, fie sunt fluctuaţii de tensiune şi îmi sar siguranţele”, ne-a spus Iustin Bîrsan.

 

Iustin Bîrsan intenţionează să dea în judecată compania E.ON

Cum problemele nu s-au remediat şi a pierdut trei tranşe de puiet de păstrăv – 80.000, 60.000 şi 40.000 de puieţi, a cumpărat şi un generator Diesel, care funcţionează aproape noapte de noapte. De asemenea, a montat şi o instalaţie de alarmă, care să-l avertizeze pe telefonul mobil de fiecare dată când sar siguranţele şi se întrerupe astfel alimentarea pompei de apă. ”Plătesc 2.000 de euro pe an factura la electricitate. De la 1 ianuarie, am mai plătit 6 milioane de lei pe motorina pentru generator. Am cheltuit miliarde de lei cu această afacere, am investit suplimentar în generator, stabilizator de tensiune, şi pierd mii de euro pentru că E.ON nu îşi verifică instalaţiile. Am ajuns o naţie de dobitoci, fac toţi ce vor cu noi”, a spus revoltat Iustin Bîrsan.

El ne-a arătat lista cu avertizări de pe telefonul mobil, din care se vede că numai în ziua de 20 ianuarie a avut 38 de alarme că au sărit siguranţele.

În urma unei a doua reclamaţii pe care a făcut-o la E.ON, înregistrată în data de 18 mai 2015, a primit răspuns în iunie, anul trecut, şi a fost informat că a fost întocmită o notă de constatare pentru montarea unui analizor calitate energie electrică. ”După evaluarea datelor înregistrate de analizoare, se vor stabili măsurile care se vor lua în cazul în care nivelul tensiunii nu respectă standardul de performanţă pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice”, i-au comunicat reprezentanţii E.ON în data de 15 iunie 2015.

Aceste analizoare au fost montate abia în data de 21 ianuarie 2016, după opt luni de la data reclamaţiei. Pentru o măsurătoare relevantă, trebuie lăsate să funcţioneze cel puţin o săptămână.

Iustin Bîrsan ne-a mai declarat că intenţionează să acţioneze compania E.ON în judecată şi să ceară daune pentru toate pagubele produse. În sprijinul acţiunii sale, omul de afaceri are şi o listă cu semnăturile a 16 vecini, care s-au confruntat cu problema variaţiilor de tensiune în alimentarea cu energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de mii de păstrăvi morţi din cauza întreruperilor de energie electrică, la o păstrăvărie din Baia.
 Vizualizări articol: 5667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Aproape 200 de mii de păstrăvi morţi din cauza întreruperilor de energie electrică, la o păstrăvărie din Baia5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i dreptatea ? trimis de
(24 ian 2016, 17:07:39
Daţiâ-i în judecată şi cereţi-le despăgubire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tășcuțe cu portocale Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.Avem nevoie de:6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu... Citeşte