Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2016 - Anul XXI, nr. 4 (6117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget

Peste 10.000 de suceveni au de plătit amenzi de 2,44 de milioane de euro pentru a-şi achita taxele la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O dispoziţie imperativă a noului Cod de procedură fiscală obligă toţi contribuabilii care au amenzi contravenţionale neplătite să le achite înaintea achitării taxelor locale. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în această situaţie sunt 10.100 de persoane care au de plătit amenzi în sumă totală de 11 milioane de lei, adică peste 2,44 de milioane de euro. Acestea sunt înştiinţate în scris despre obligaţia care le revine. Cele mai multe amenzi sunt date de poliţia rutieră sau de poliţia locală pentru încălcarea normelor de circulaţie, de parcare sau de convieţuire şi ordine publică. Primarul Lungu a declarat că sunt persoane care cumulează amenzi şi de 200-300 de milioane de lei vechi. Nu puţine au fost aplicate pentru cerşetorie, unor persoane din categorii sociale defavorizate, şi este greu de crezut că vor fi achitate în viitorul apropiat. Precizăm că, dat fiind caracterul imperativ al dispoziţiei de plată cu prioritate a amenzilor, acestea trebuie achitate şi în situaţia în care sunt contestate în instanţă – situaţie frecvent întâlnită la amenzile contravenţionale aplicate de poliţia rutieră.

 

Taxele şi impozitele locale se pot plăti la Primăria Suceava din 11 ianuarie

Potrivit prevederilor OG nr. 2/2001, plângerea împotriva unei amenzi suspendă doar posibilitatea autorităţii de a cere executarea amenzii. Plata voluntară a oricăror sume către organul fiscal local de către contribuabil face ca, în baza noii legislaţii, imputaţia plăţii să se facă cu prioritate asupra amenzilor, în ordinea vechimii lor şi, ulterior, asupra celorlalte debite fiscale locale. Mai concret, conform art. 165 din noul Cod de procedură fiscală, de la 1 ianuarie 2016, impozitele datorate bugetului local se pot achita doar după plata amenzilor trimise spre valorificare către autoritatea publică locală: “în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală”.

Această prevedere a mai existat în legislaţie înainte de 2012, an în care ordinea de stingere a obligaţiilor fiscale a fost modificată, permiţându-le contribuabililor să aleagă datoriile pe care le plătesc cu prioritate.

Primarul Ion Lungu a mai precizat că taxele şi impozitele locale vor putea fi achitate la Primăria Suceava începând cu data de 11 ianuarie a.c. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de suceveni au de plătit amenzi de 2,44 de milioane de euro pentru a-şi achita taxele la bugetul local.
 Vizualizări articol: 2699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 10.000 de suceveni au de plătit amenzi de 2,44 de milioane de euro pentru a-şi achita taxele la bugetul local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "individualizate în titluri executorii" trimis de
( 7 ian 2016, 13:41:33
Asa cum bine noteaza autorul, "cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii", in contradictie cu "dat fiind caracterul imperativ al dispoziţiei de plată cu prioritate a amenzilor, acestea trebuie achitate şi în situaţia în care sunt contestate în instanţă".
2.   Money trimis de
( 8 ian 2016, 01:23:48
Eu am bunavointa sa-mi platesc impozitul.Cu noua lege,daca am o amenda nu voi putea.In felul acesta veti ramane si fara amenda platita si fara impozit platit pentru ca eu am bani pt impozit care de multe ori e mai mic decat amenda.Hotararea e a mea,nu hotarati voi ce si cum.Prin constrangerea aceasta prea putin veti rezolva pentru ca nu sunt bani.
Executare silita?Naca ciuciu ,daca n-am ?
Ba nu ,am niste boi la bicicleta,sunt buni ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frecăței (sau răzălăi) Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în... Citeşte