Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2016 - Anul XXI, nr. 4 (6117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tineri antreprenori

O studentă din judeţ şi-a deschis propria afacere cu piese auto, din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar 22 de ani, suceveanca Diana Sandra Duţu, studentă în anul III în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, îşi administrează propria afacere. Nu a mai vrut să aştepte până să-şi obţină diploma de absolventă a Universităţii din Suceava şi a accesat un proiect POSDRU prin care a beneficiat de o finanţare de 20.000 de euro nerambursabili.

Suma a fost obţinută în urma participării cu un proiect interesant, pe probleme legate de comercializarea de piese şi accesorii auto, la secţiunea Planuri de afaceri a proiectului „Start-up în 2 paşi”, demarat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov prin CCI Bacău (pentru partea de NE a ţării).

„Profesorul Petru Cobzaru ne-a recomandat să urmăm un curs de antreprenoriat,  sâmbătă şi duminică. M-am înscris şi acolo am aflat despreproiectul POSDRU pentru start-upuri, la care putem aplica. Mai aveam la dispoziţie aproape două săptămâni pentru a întocmi un plan de afaceri cu care să accesăm fonduri nerambursabile”, a mărturisit Diana.

Prima încercare nu a fost cu noroc pentru Diana, iar planul de afaceri întocmit, de peste 40 de pagini, a fost respins, tânăra nerepartizând corespunzător banii. A doua încercare a fost de bun augur, iar proiectul a fost acceptat pentru finanţare. A avut termen ca până la începutul lunii iulie să deschidă firma, iar de la 1 august să aibă şi doi angajaţi.

A înfiinţat firma Strong SDS Company (www.strongsds.ro), care se ocupă de  comercializarea de piese şi accesorii auto.

„La început nu ştiam nici eu foarte multe despre acest domeniu, dar am căutat furnizori, am studiat cataloage, m-am uitat la produse, la ce se folosesc. Banii i-am investit pe marfă, în jur de 10.000-12.000 de euro, iar cu restul am cumpărat laptop, imprimantă, combustibil, consumabile, am plătit salarii. Am avut noroc şi de furnizori care m-au aşteptat cu termenele de plată, a fost foarte important asta”, a mai completat Diana. Aceasta a mai povestit că demararea unui proiect prin fonduri europene presupune multă muncă, răbdare şi calm, însă reprezintă o oportunitate foarte mare, mai ales pentru tineri.

 

Planuri de dezvoltare a afacerii

Pentru 2016, Diana şi-a propus să ajungă la patru angajaţi, să-şi deschidă un punct de lucru şi să aibă un depozit pentru marfă. Totodată, tânăra are în plan să mai scrie şi alte proiecte, în trei ani având dreptul să mai acceseze alţi 180.000 de euro pentru investiţii şi dezvoltarea firmei.

„Este păcat că studenţii nu ştiu de aceste oportunităţi. Nu ştiu să se informeze, nu ştiu pe ce site-uri să intre pentru a se interesa de aceste proiecte. Mulţi sunt sceptici că pot reuşi, cred că totul este aranjat, că trebuie să cunoşti pe cineva pentru a reuşi. Unii m-au descurajat, dar totuşi am vrut să încerc”, a mai menţionat studenta Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Obligaţia sa este să menţină societatea pe piaţă timp de trei ani, iar pentru început este mulţumită de activitatea firmei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O studentă din judeţ şi-a deschis propria afacere cu piese auto, din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 15589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 10 voturi
O studentă din judeţ şi-a deschis propria afacere cu piese auto, din fonduri europene3.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frecăței (sau răzălăi) Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în... Citeşte