Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2016 - Anul XXI, nr. 4 (6117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

La Universitatea Suceava a fost înfiinţat un Centru de Reuşită Universitară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a fost înfiinţat, de la începutul acestui an, un Centru de Reuşită Universitară. Anunţul a  fost făcut ieri de prof. univ. DHC, deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, care a precizat că înfiinţarea acestui centru reprezintă o recunoaştere a activităţilor de formare de specialişti şi de cercetare ştiinţifică universitară la Suceava. Sanda-Maria Ardeleanu a spus că Centrul de Reuşită Universitară de la Suceava va funcţiona sub coordonarea Agenţiei Universitare a Francofoniei - Biroul pentru Europa Centrală şi Orientală de la Bucureşti.

„În luna iunie 2015 a avut loc vizita la Suceava a directorului BECO al AUF, domnul Fabien Flori. Întâlnirile cu studenţi şi profesori, cu conducerea Universităţii sucevene, vizitarea unor cabinete şi laboratoare de cercetare, a Lectoratului francez, a Biroului francez de la Casa Prieteniei l-au impresionat pe înaltul oaspete, care a promis atunci un plus de susţinere a activităţilor de formare şi cercetare desfăşurate la Universitatea <Ştefan cel Mare>, precum şi dirijarea unui lector francez către Suceava”, a spus Ardeleanu, care a mai adăugat că „directorul AUF de la Bucureşti a anunţat şi implicarea Agenţiei în construirea masteratului francofon <Teoria şi practica traducerii>, cu diplomă dublă de la Universitatea din Suceava şi Universitatea de Stat Moldova din Chişinău”.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai spus că înfiinţarea Centrului de Reuşită Universitară la Suceava simbolizează, în primul rând, recunoaşterea calităţii pregătirii specialiştilor, la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, dar şi potenţialul de dezvoltare al Universităţii sucevene. Ardeleanu a mai spus că noul centru beneficiază de o finanţare de început în valoare de 5.500 de euro, fonduri care vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente şi cărţi.

„Agenţia Universitară a Francofoniei va susţine activităţile Centrului, menite să stimuleze creativitatea şi creşterea calităţii. Nu este de ignorat rolul acestui centru în promovarea la nivel internaţional a imaginii universităţii sucevene, în contextul larg al afirmării universităţilor româneşti, al creşterii calităţii pregătirii studenţilor noştri, dar şi al competiţiei interuniversitare”, a spus prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a precizat că în Europa Centrală şi Orientală funcţionează 43 de centre de reuşită universitară.

Pe de altă parte, ea a amintit că prin determinarea colectivului Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, susţinut de conducerea Universităţii Suceava, respectiv rectorul acesteia, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, şi sub autoritatea Departamentului de Relaţii Internaţionale, a prorectorului prof. univ. dr. Ştefan Purici, cea mai mare parte a proiectelor începute în vara anului trecut sub patronajul Agenţiei Universitare a Francofoniei au devenit o realitate, respectiv masteratul francofon internaţional, Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, vizita unor cercetători străini la Suceava, sau participarea universităţii sucevene în calitate de invitat special la Reuniunea „Inovaţie-Francofonie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Universitatea Suceava a fost înfiinţat un Centru de Reuşită Universitară.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La Universitatea Suceava a fost înfiinţat un Centru de Reuşită Universitară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frecăței (sau răzălăi) Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în... Citeşte