Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2016 - Anul XXI, nr. 4 (6117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţuri mai mici

Tarife reduse pentru eliberarea paşapoartelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Suceava a redus, începând cu data de 1 ianuarie 2016, tarifele pentru eliberarea acestor documente. Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, reducerea costurilor pentru paşapoarte a fost determinată de scăderea Taxei pe Valoarea Adăugată de la începutul acestui an. Astfel, pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice persoanelor de peste 12 ani, costul a scăzut de la 270 la 261 de lei, la care se mai adaugă taxa de eliberare paşaport, de 22 de lei. Pentru paşapoarte simple electronice, pentru minorii cu vârsta mai mică de 12 ani, costul paşaportului a scăzut de la 244 la 236 de lei, plus 22 de lei, reprezentând taxă eliberare paşaport. Nu în ultimul rând, costul pentru paşapoartele simple temporare a scăzut de la 100 la 97 de lei, la care se adaugă 22 de lei, taxa de eliberare paşaport şi tariful suplimentar de 100 de lei.

De precizat că paşaportul simplu electronic se eliberează, conform legii, în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare, însă în prezent termenul a fost redus la 14 zile calendaristice. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani pentru persoanele de peste 12 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează conform legii în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, însă şi în acest caz termenul a fost redus la 2 ore. Reducerea timpului de eliberare a paşapoartelor simple temporare se face pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberare; în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă sau o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict. Reducerea timpului de eliberare se face şi când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate, când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate sau când un minor urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte. Pentru eliberarea paşaportului simplu temporar în oricare din situaţiile menţionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 de lei.

Potrivit Prefecturii Suceava, cererile de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi a celor simple temporare se depun şi se tipăresc automat în momentul depunerii documentelor la ghişeu.

Mai trebuie spus că sucevenii pot să se programeze şi online pentru eliberarea paşapoartelor, serviciul fiind disponibil pe site-ul Prefecturii Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife reduse pentru eliberarea paşapoartelor.
 Vizualizări articol: 4768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Tarife reduse pentru eliberarea paşapoartelor2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frecăței (sau răzălăi) Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în... Citeşte