Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Distracţie ratată

Pensiune plină cu turişti, cuprinsă de flăcări în noaptea de Revelion

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a distrus în noaptea de Revelion o pensiune din Voroneţ în care erau cazaţi mai mulţi studenţi din România şi Republica Moldova.

În pensiunea familiei Boca din Voroneţ s-au cazat pe 30 decembrie 18 tineri studenţi, unii venind pentru Revelion din Suceava şi alţii din Republica Moldova. După ce s-au instalat în pensiunea din Voroneţ, construită integral din lemn pe două niveluri, au început petrecerea. La miezul nopţii tinerii au ieşit afară pentru a privi jocul de artificii din preajmă şi s-au apucat de un grătar.

Focul care a cuprins pensiunea a fost observat puţin după ora 12 noaptea, când turiştii au văzut primele flăcări în zona coşului de fum de pe acoperiş. Au sunat imediat la 112 şi primii ajunşi la faţa locului au fost pompierii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului. La sosirea acestora întreaga clădire era cuprinsă de flăcări, existând pericolul extinderii focului la casa de locuit a proprietarului pensiunii şi la gospodăriile din imediata vecinătate.

Misiunea salvatorilor a fost deosebit de grea din cauza suprafeţei mari cuprinse de flăcări şi a faptului că era ger, aproximativ -14 grade Celsius. A fost nevoie de intervenţia altor patru echipaje de pompieri sosite de la detaşamentele de pompieri din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni pentru lichidarea incendiului. După aproape şase ore pompierii au localizat flăcările care s-au manifestat foarte violent din cauza materialului lemnos uscat din care era construită pensiunea. În timpul incendiului, pompierii au reuşit recuperarea a două butelii din bucătăria cuprinsă de foc, care puteau exploda şi produce pagube importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Au ars în întregime încăperea centralei termice, bucătăria şi sala de mese, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Au mai ars acoperişul clădirii pe 300 de metri pătraţi, 4 camere de locuit, o baie şi o debara de la etaj. S-au degradat spaţiile de cazare de la parter, instalaţiile electrice şi sanitare şi centrala termică, pensiunea devenind de nelocuit. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Paguba proprietarilor clădirii se ridică la 120.000 de lei.

 

După incendiu, opt dintre turişti au fost cazaţi la Mănăstirea Voroneţ

Cei 18 turişti au rămas în urma incendiului fără un acoperiş deasupra capului în noaptea de Revelion, când temperaturile de afară nu depăşeau -14 grade Celsius. Vestea despre incendiul dezastruos de la pensiune s-a propagat cu repeziciune în zonă şi datorită faptului că furnizarea de curent electric a fost oprită mai bine de o oră în Voroneţ pe timpul intervenţiei pompierilor. Unul dintre pompieri le-a povestit măicuţelor de la Mănăstirea Voroneţ despre situaţia celor cazaţi în pensiune şi acestea au hotărât să le facă o vizită, în încercarea de a le oferi tinerilor o mână de ajutor. Chiar dacă în primă fază au refuzat sprijinul oferit de măicuţe, opt dintre studenţii cazaţi la pensiune şi rămaşi fără un adăpost au ajuns în jurul orei 3.30 la mănăstire. Şase băieţi şi două fete, cu toţii din Republica Moldova şi studenţi în România, au fost cazaţi într-o clădire anexă a mănăstirii, în trei încăperi încălzite. Cei opt au fost invitaţi să ia masa la trapeza mănăstirii, să viziteze mănăstirea şi să participe la slujba de dimineaţă.

Maica Gabriela de la Mănăstirea Voroneţ ne-a povestit: ”La despărţire ne-am îmbrăţişat şi am rămas prieteni pe vecie. Erau tineri frumoşi şi serioşi şi au meritat toată atenţia. Dumnezeu le-a dat un semn că nu vor fi niciodată singuri şi Biserica este Sânul lui Avram pentru oameni.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiune plină cu turişti, cuprinsă de flăcări în noaptea de Revelion.
 Vizualizări articol: 5034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pensiune plină cu turişti, cuprinsă de flăcări în noaptea de Revelion5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte