Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să drămuim emoţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am citit destule despre protestul lui Marian Drăgulescu pe tema suplimentării premiilor primite de handbalistele medaliate cu bronz la „mondialele” din Danemarca. Luările de poziţie au fost în general echilibrate, fiecare dintre părţi având dreptatea sa. Numai că am început anul cu o opinie abruptă, marca Mironică, titlul său de pe prosport.ro nemaifiind de data asta vreun joc de cuvinte forţat, ci doar forţat: „săritura ratată a lui Drăgulescu”! Sigur, poate gimnastul n-a fost prea elegant, dar mesajul său era de luat în seamă. Şi chiar a fost, lui alăturându-i-se şi ceilalţi medaliaţi din alte sporturi, premiaţi la vremea lor cu sumele prevăzute în lege. Mironică a redus totul la emoţie, adică fetele de la handbal produc mai mult suspans decât judo-ul sau scrima, deci e firesc să ia mai mulţi bani, că bronzul lor face mai mult decât argintul din gimnastică etc. Nu mi s-a părut că-l dă logica afară din casă. În primul rând, guvernul nu trebuie să opereze cu emoţii, ci cu criterii clare, în orice domeniu, deci şi atunci când e vorba de premierea performanţelor unor sportivi cărora li se cântă imnul. Sporturile populare produc bani din piaţă, atrag spectatori, sponsori, bani de la federaţiile internaţionale, nu trebuie să depindă de banii publici. Gala Bute nu trebuia organizată cu bani de la buget, de-aia nişte oameni vor face probabil puşcărie. Fotbaliştii au fost încă şi mai bine premiaţi pentru o amărâtă de calificare, nicidecum pentru vreo medalie, dar nu de stat, ci de FRF, care la rândul ei a primit bani de la UEFA. Tot respectul şi toată dragostea pentru fetele de la handbal, doar am trăit cu sufletul la gură meciurile lor, dar ceilalţi sportivi medaliaţi au dreptate să se simtă marginalizaţi. Dacă situaţia s-ar repeta la Olimpiadă, argint pentru Drăgulescu sau pentru scrimeri, bronz pentru handbal, vi s-ar părea normal ca fetele să fie premiate cu sume mai mari doar pentru că, în viziunea unora ca Mironică, produc mai multă emoţie? Până şi în clasamentele alea pe medalii, o medalie dintr-un anume metal la un sport individual este pe aceeaşi treaptă cu medalia din acelaşi metal obţinută la un sport de echipă. Într-un alt editorial, Ovidiu Ioaniţoaia îi dădea oarecum dreptate lui Drăgulescu, dar spunea că demersul său e degeaba pentru că premiile nu se pot mări retroactiv. Posibil, dar asta nu înseamnă că nu e hilar: sportivii ăia sunt o mână de oameni, în timp ce handbalistele au fost premiate toate, adică aproape 20! Deci efortul financiar pentru a le dubla şi lor premiile ar fi fost unul minor, dar... ghinion, vorba ştim noi cui. A nu se înţelege că le reproşează cineva ceva fetelor de la handbal, ele au picat fără voie la mijloc în treaba asta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să drămuim emoţia.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Să drămuim emoţia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte