Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Şeful de post de la Vatra Moldoviţei, cercetat sub control judiciar pentru intermedierea vânzării unui trofeu de urs braconat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în amplul dosar care vizează multiple infracţiuni legate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi comercializarea trofeelor din vânatul ilegal, fapte petrecute pe raza comunelor Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa, s-a concretizat, la finele anului trecut, prin emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile, în timp ce alţi patru suspecţi, printre ei şi şeful Postului de Poliţie Vatra Moldoviţei, agentul-şef principal Viorel Comirţan, au fost plasaţi sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Iniţial, toţi cei cinci suspecţi au fost reţinuţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Mandat de arestare pentru 30 de zile pentru paznicul de vânătoare Iurniuc

În urma propunerii formulate de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis, pe 30 decembrie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele paznicului de vânătoare din Vatra Moldoviţei, Radu Ghiocel Iurniuc, membru al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, trimis recent în judecată pentru numeroase alte fapte, de la ameninţare, furt de arbori şi până la deţinere ilegală de arme letale. 

Iurniuc este acuzat, printre altele, că a ameninţat cu moartea, indirect, prin împuşcare, un alt paznic de vânătoare, dar şi pe primarul din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin (în cazul acestei ameninţări inculpatul a fost deja trimis în judecată într-un alt dosar), că a deţinut ilegal arme letale de vânătoare şi muniţia aferentă acesteia, pe care le-a folosit pentru a bracona prin împuşcare două exemplare de talie mare din specii de vânat.

 

Trofeul de urs, vândut cu 7.500 de lei. Partea poliţistului – 500 de lei

Unul dintre animalele vânate ilegal a fost un urs de talie mare, un trofeu pentru colecţionari. Acest trofeu de urs, cu dimensiunile de aproximativ 2 m lungime şi 0,90 m lăţime, a fost vândut de Radu Ghiocel Iurniuc, contra sumei de 7.500 de lei, afacerea fiind intermediată, susţin procurorii, de şeful de post din Vatra Moldoviţei.

Agentul-şef principal Viorel Comirţan este acuzat de procurori de comiterea infracţiunii de „instigare la infracţiunea de transportul vânatului, comercializarea, naturalizarea sau orice alte operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acestea, dobândite fără respectarea condiţiilor legii”.

Din anchetă rezultă că poliţistul a stabilit detaliile esenţiale şi modalitatea concretă de desfăşurare a tranzacţiei, iar pentru asta a primit 500 de lei.

Tot sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile au fost plasaţi şi Nicolae Herman, Ioan Herman şi Adrian Nicolae Fercal. Aceştia sunt acuzaţi că şi-au adus contribuţia la tranşarea, transportul sau depozitarea ursului braconat. Un alt suspect anchetat iniţial, Ioan Fercal, a scăpat de acuzaţiile care i-au fost aduse.

Ancheta din acest caz a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, alături de poliţiştii specializaţi de la Serviciul Arme al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Anchetatorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SIPI (Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă) Suceava pe tot parcursul urmăririi penale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de post de la Vatra Moldoviţei, cercetat sub control judiciar pentru intermedierea vânzării unui trofeu de urs braconat.
 Vizualizări articol: 2547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful de post de la Vatra Moldoviţei, cercetat sub control judiciar pentru intermedierea vânzării unui trofeu de urs braconat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte