Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

De Anul Nou

Fascinant spectacol de artificii la “Revelionul în aer liber” organizat de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La cumpăna dintre 2015 şi 2016, peste 10.000 de suceveni au ales să sărbătorească momentul împreună, la “Revelionul în aer liber” organizat de Primăria Suceava, în parcarea Iulius Mall Suceava. Punctul culminant al spectacolului dintre ani a fost, fără îndoială, focul de artificii de la miezul nopţii, când cerul Sucevei a fost luminat timp de un sfert oră de cele mai impresionante efecte pirotehnice puse în scenă până acum la vreun Revelion. Startul spectacolului de artificii a fost dat de primarul Ion Lungu, împreună cu cea mai îndrăgită interpretă de muzică populară din România, Sofia Vicoveanca.

De cum a intrat pe scenă şi a început să cânte, cu vocea ei inconfundabilă, mulţimea de oameni care a umplut parcarea mallului a început să danseze ca şi cum li s-ar fi aprins jăratec sub tălpi. Chemarea muzicii au simţit-o şi cei din spatele scenei, primarul Sucevei intrând în horă alături de soţia sa şi interpreţi de muzică populară care urmau să intre pe scenă.

„10, 9, 8... 2, 1. La mulţi ani, Suceava, la mulţi ani, suceveni!”, a spus Ion Lungu, aflat alături de Sofia Vicoveanca, atunci când ceasul a indicat miezul nopţi şi trecerea în noul an, 2016.

În cinstea celor cărora le-a făcut aceste urări a deschis apoi o sticlă de şampanie, din care a băut împreună cu marea doamnă a muzicii populare româneşti.

Mulţimea, încântată de spectacolul de foc de pe cer, de constelaţiile ce apăreau şi dispăreau la fel de repede, de ploaia de stele multicolore, a stat tot timpul cu ochii pe cer, admirând artificiile, o parte din ei imortalizând momentul prin poze şi filme.

 

Muzică de toate genurile, pentru toate gusturile

Gerul nu s-a dovedit a fi o piedică pentru cei care au dorit să petreacă alături de artiştii invitaţi pe scenă - de la cei de muzică populară, muzică uşoară, până la hip-hop şi rock, un număr mare de oameni urmărindu-le evoluţia de la început, de la ora 21.30, când s-a dat startul distracţiei, prin melodii interpretate de Gabriela Teişanu, Mirela Aanei, Alexandru Recolciuc şi Simona Hriţac.

Sucevenii au dansat şi pe rimele celebrului hip-hoper CRBL, unul dintre invitaţii speciali ai serii, dar s-au încălzit bătând mărunt paşii pe muzică populară, la cântecele interpretate de Dana Dăncilă, Doina şi Ciprian Petroaie.

Trupa suceveană Odyssey a avut o scurtă apariţie pe scenă în ora de vârf a spectacolului, pentru ca la 24.00 fără 20 de minute să vină în faţa publicului îndrăgita Sofia Vicoveanca, care a cântat din toată inima, în ciuda gerului care nu a cruţat-o deloc.

 

Cerere în căsătorie, de Revelion, în faţa a peste 10.000 de oameni

Un moment inedit al spectacolului de Revelion a fost cererea în căsătorie făcută de un tânăr sucevean, Viorel, care a avut curajul să îşi declare iubirea pentru Andreea în faţa celor peste 10.000 de oameni care tocmai urmăriseră focurile de artificii.

Iubirea vieţii lui a urcat şi ea pe scenă, acceptând cererea în căsătorie, formulată în primele minute din Noul An.

Prezentatorul spectacolului, Ovidiu Rusu, cel care i-a facilitat lui Viorel accesul pe scenă, tocmai de Revelion, le-a urat „casă de piatră” şi le-a găsit şi muzicanţi pentru nuntă, artiştii pe care i-a introdus pe scenă pentru a continua distracţia în parcarea mallului - George Finiş, Nicoleta Hafiuc, Nicolae Vieru, Gheorghe Rotaru, Rodica Andronic, dar şi trupa Maxim.

 

Aglomeraţie la ieşirea de la mall

La scurt timp după terminarea focurilor de artificii, o mare parte dintre participanţii la „Revelionul în aer liber” au început să plece spre casele lor sau acolo unde au ales să petreacă alături de rude şi prieteni.

Din cauza numărului mare de maşini care s-au îndreptat spre ieşire în acelaşi timp, circulaţia a fost aproape paralizată o bună perioadă de timp.

Autobuzele TPL, care au circulat până spre 2 dimineaţa, nu au mai intrat pe la mall, nici la dus, nici la întors, dar au preluat foarte mulţi călători, care au mers pe jos din parcarea Iulius Mall până la staţiile de la Bazar şi Lidl.

Pentru Revelion 2016, municipalitatea suceveană a cheltuit doar 50.000 de lei, încă pe atâta fiind contribuţia partenerilor de la Iulius Mall. În urma celor care au petrecut Revelionul în aer liber au rămas cantităţi impresionante de deşeuri, care au fost strânse imediat, în aceeaşi noapte, intervenţia fiind făcută de firma de salubrizare a oraşului, sub supravegherea viceprimarului Lucian Harşovschi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fascinant spectacol de artificii la “Revelionul în aer liber” organizat de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fascinant spectacol de artificii la “Revelionul în aer liber” organizat de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte