Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

A primit Anul Nou în casă nouă, după ce în Ajunul Crăciunului focul i-a distrus garsoniera

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătorile de iarnă, prilej de bucurii şi moment când fiecare dintre noi dăruieşte ori primeşte cadouri, au însemnat pentru un nevoiaş din municipiul Rădăuţi un moment de cumpănă, dar şi momentul unui nou început. În Ajunul Crăciunului, garsoniera lui Ioan Drecher, un localnic de 37 de ani care trăieşte din ajutorul social de 142 de lei pe lună, s-a transformat într-o ruină după un incendiu izbucnit la orele serii în timp ce el dormea, iar bărbatul a suferit arsuri. În urma incendiului au ars obiectele de mobilier, aparatura electronică şi electrocasnică, materiale textile şi alte bunuri, iar pereţii interiori, tâmplăria din PVC şi o uşă  metalică au fost degradate. Însă, materialul apărut la începutul săptămânii trecute în Monitorul de Suceava a stârnit un val de solidaritate şi după câteva zile în care garsoniera lui Ioan Drecher s-a transformat într-un adevărat şantier, acesta a primit Anul Nou într-o garsonieră complet refăcută şi modernizată din iniţiativa unor oameni de bine.

 

„Anul 2016 înseamnă un nou început pentru mine prin bunăvoinţa acestor oameni”

Încă de lunea trecută garsoniera de pe strada Eudoxiu Hurmuzachi s-a transformat într-un furnicar. Ioan Drecher ne-a precizat: „Prima oară a venit un domn cu ochelari, ulterior am aflat că e avocatul Traian Andronachi, şi m-a asigurat că totul va fi bine şi că mă va ajuta cu tot ce poate. Apoi a venit domnul Mihai Mitric, de la Biserica Maranata, şi după ce s-a uitat prin casă a trimis nişte meseriaşi”.

Din acea zi şi până în ajunul Anului Nou, câteva echipe de meseriaşi au decapat şi refăcut pereţii, au renovat tavanul garsonierei, au refăcut instalaţia electrică şi de apă, au instalat un nou contor electric, au pus parchet şi au înlocuit ferestrele şi uşa de la intrarea în locuinţă.

„Pot spune că acum locuiesc într-o casă nouă, mi-au adus şi un pat nou, iar luni (n.r. - astăzi) îmi vor aduce şi câteva corpuri de mobilă. Vreau să le mulţumesc oamenilor care m-au ajutat, ştiu că sunt mai mulţi, dar eu acum nu-i ştiu decât pe domnul avocat Andronachi şi pe domnul Mihai Mitric de la Biserica Maranata, mai ştiu că sunt şi nişte firme care m-au sprijinit, însă nu le cunosc numele… Tot oamenii ăştia mi-au promis că mă vor ajuta să-mi găsesc un serviciu. Vă daţi seama ce ar însemna asta pentru mine acum când trăiesc cu 142 de lei pe lună… Cred că anul 2016 înseamnă un nou început pentru mine prin bunăvoinţa acestor oameni”, a spus Ioan Drecher.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A primit Anul Nou în casă nouă, după ce în Ajunul Crăciunului focul i-a distrus garsoniera.
 Vizualizări articol: 3178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
A primit Anul Nou în casă nouă, după ce în Ajunul Crăciunului focul i-a distrus garsoniera5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmmm! trimis de
( 5 ian 2016, 00:58:32
Chiar acum mă uit la ediția print a Monitorului din 4 ian 2016 și ACEST ARTICOL NU ESTE REGĂSIT ÎN PAGINI!thinking

Aham!idea m-am pricepit la poantă!loser
Îi șolticărie că dacă nu-i despre Jupuitu-egzecutoru sau despre rochiile Tătăi și coaforul Vasilincăi - senatoarea, apăi atunci o asemenea faptă „abominabilă” n-are ce să capete contur de zaț tipografic.
Pune și astă neobrăzare la păginuța cu cenzura galben-potrocalie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte