Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedii

Doi bătrâni şi un copil de 5 ani au murit în accidente rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi bătrâni şi o fetiţă în vârstă de 5 ani au murit în accidente rutiere petrecute la finele săptămânii trecute, toţi fiind loviţi de maşini în timp ce se deplasau în calitate de pietoni. Accidentele s-au petrecut în ultimele două zile ale lui 2015 şi în a doua zi a noului an.

Din anchetele preliminare ale poliţiştilor rutieri rezultă că şoferii nu se fac vinovaţi de producerea tragediilor. Mai mult, unul dintre vârstnici era căzut pe carosabil, iar celălalt se deplasa pe mijlocul drumului, rezultă din anchete.

 

Bătrân căzut pe carosabil, călcat de o maşină. Şoferul: „Am frânat, dar nu am reuşit să mai opresc”

Un prim accident rutier mortal s-a înregistrat pe 30 decembrie, în jurul orei 17.30, pe DJ 208A, pe raza satului Ruşii Mănăstioara, comuna Udeşti. Un tânăr în vârstă de 19 ani, Andrei Serediuc, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autoturism Hyundai, circula dinspre Liteni, iar la un moment dat s-a trezit în faţă cu un om căzut pe carosabil. A frânat, dar nu a mai putut evita tragedia, trecând peste omul căzut pe stradă.

„Veneau maşini din faţă şi am văzut pe cineva jos. Nu aveam cum să ocolesc deoarece pe sens opus erau maşini, am frânat, dar nu am reuşit să mai opresc”, a relatat şoferul în vârstă de 19 ani, care a declarat că nu avea viteză. Pentru Vespazian Chir, în vârstă de 76 de ani, localnic, nu au existat şanse de supravieţuire. Bătrânul tocmai ieşise de la un magazin, de unde îşi cumpărase alimente, şi se îndrepta spre casă. Bătrânul avea afecţiuni medicale şi este posibil să fi consumat alcool. Cert este că acesta a căzut pe carosabil, cel mai probabil după ce s-a dezechilibrat, şi a fost călcat de maşină, suferind leziuni incompatibile cu viaţa.

Şoferul în vârstă de 19 ani a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

 

La 5 ani, a mers la urat şi a murit lovită de o maşină

A doua zi, în ajun de An Nou, o cumplită tragedie avea să lovească o familie din comuna Putna. În jurul orei 19.30, pe DN 2H, în Putna, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Florin Chelba, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, s-a trezit în faţă cu un grup de copii angajaţi în traversare. Şoferul a încercat să evite accidentul, însă a acroşat-o pe o minoră în vârstă de 5 ani, Florentina Rotiliuc, pe care a proiectat-o în şanţul din partea dreaptă a carosabilului. Din păcate, impactul a fost mult prea violent pentru ca fata să mai poată fi salvată. Aceasta se afla într-un grup de copii care au mers cu uratul.

Şoferul implicat în accident a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu era băut.

 

S-a trezit în faţă cu un om care mergea pe mijlocul drumului

Al treilea accident mortal cu implicarea unui pieton s-a înregistrat sâmbătă, pe 2 ianuarie, pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuţii Vechi. Florin Ionesi, în vârstă de 22 de ani, din Frătăuţii Vechi, aflat la volanul unui autoturism VW Passat, l-a acroşat cu partea laterală dreapta a maşinii pe Petru Zaharie, în vârstă de 69 de ani, şi el localnic, pieton, care, rezultă din ancheta poliţiei, se deplasa pe mijlocul părții carosabile, având o traiectorie sinuoasă. Personalul medical ajuns la faţa locului nu a putut decât să constate decesul bărbatului în vârstă de 69 de ani.

 

Zeci de pietoni amendaţi pentru traversări neregulamentare

Traversările neregulamentare, atât în mediul rural cât şi în mediul urban, sunt una dintre cauzele principale care duc la accidente rutiere. O acţiune de control a poliţiştilor rutieri, derulată la finele anului trecut, a dus la identificarea şi amendarea a nu mai puţin de 58 de pietoni care au fost surprinşi în timp ce traversau strada neregulamentar, în zone urbane, deşi aveau la dispoziţie marcaje pietonale la maxim 300 de metri de locul în care au fost prinşi.

În total, în cadrul acţiunii au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.505 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bătrâni şi un copil de 5 ani au murit în accidente rutiere.
 Vizualizări articol: 6364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Doi bătrâni şi un copil de 5 ani au murit în accidente rutiere4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar in Romania iti pui intrebarea ? trimis de
( 4 ian 2016, 21:36:03
Hei , lumeeeee, exista viata inainte de moarte ? Am impresia ca traim ca niste roboti setati, "bibiliti", stersi la fund, dar mai ales la CREIER.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte