Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună

Gigacalorie mai ieftină pentru abonații sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din această lună locuitorii municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor plăti mai puţin la încălzire. Şi asta pentru că preţul gigacaloriei la populaţie va scădea de la 185 de lei la 179,47 de lei ca urmare a diminuării TVA-ului la servicii de la 24% la 20%. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind scăderea preţului gigacaloriei, proiect care va fi aprobat în şedinţa extraordinară a deliberativului, programată pe data de 15 ianuarie.

„O veste bună pentru sucevenii racordaţi la sistemul centralizat. Ca urmare a scăderii TVA-ului, undeva în jurul datei de 15 ianuarie vom face o şedinţă extraordinară de Consiliu Local în care voi propune diminuarea preţului de referinţă a gigacaloriei la populaţie de la 185 la 179,47 de lei. Fiecare gigacalorie va fi mai ieftină cu 5,53 de lei. Cei din sistemul centralizat vor plăti mai puţin. Sigur şi municipalitatea va plăti mai puţin la subvenţie, în loc de 182 de lei va fi 176 de lei", a spus Lungu.

Primarul Ion Lungu a dat asigurări că populaţia va beneficia de căldură şi apă caldă la parametri corespunzători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigacalorie mai ieftină pentru abonații sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gigacalorie mai ieftină pentru abonații sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinformare trimis de
( 4 ian 2016, 11:13:59
pretul unitar al gigacaloriei va fi acelasi,dar utilizatorii vor plati mai putin doar datorita scaderii TVA-ului,nu are primarul nici un merit,nu trebuie facuta nicio sedinta.Aceeasi situatie este la toate produsele supuse scaderii TVA;pretul final scade cu 3.3%
2.   Problema de sistem trimis de
( 4 ian 2016, 11:16:47
Pretul de 116 lei pe gigacalorie practicat de Bioenergy, fara alt concurent in domeniu, este foarte mare deoarece nu este inclus in pret si transportul energiei termice, ei producand usurel la gard, neavand capabilitatea de transport la fel ca o centrala electrica de termoficare adevarata asa cum a fost SC TERMICA (CET) Suceava, un producator , transportator si distribuitor de energie electrica si termica impins spre faliment de edilul Sucevei si cei care au condus/consiliat la TERMICA in ultimii 10 ani. Instalatii importante din TERMICA falimentata functioneaza si acum pentru asigurarea transporului energiei termice in sistemul de termoficare din Suceava si pentru siguranta acestui sistem de termoficare mai ales acum in perioadele foarte geroase. Si sa nu uitam ca distribuitorul de energie termica Thermonet, inca nici bine nu incepuse a distribui ca a si solicitat cresterea pretului gigacaloriei la Suceava. Este un monopol al firmei Adrem Invest Bucuresti, actionar majoritar la Bioenergy si Thermonet in domeniul termoficarii centralizate la Suceava. Pacat ca nu este CONCURENTA!
3.   Cum de primaria din Cluj, a gasit solutia? trimis de
( 4 ian 2016, 12:47:19

Termica, prin totalul si permanentul dezinteres, materializat printr-o marire perpetua a pretului, numai rau ne-a facut in tot acesti ani.

In Cluj-Napoca au demarat o campanie de informare privind rebransarea locuintelor la sistemul centralizat de termoficare.
Campania se adreseaza proprietarilor care au renuntat la sistemul centralizat si si-au montat centrale termice de apartament, avertizandu-i pe acestia ca pretul gazelor se va dubla pana in 2018.
Reprezentantii primariei distribuie fostilor consumatori ai regiei fluturasi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o solutie eficienta si sigura", in care se arata ca se ofera posibilitatea rebransarii gratuite pentru cei care s-au debransat.

Potrivit materialelor informative, sistemul centralizat prezinta o serie de avantaje, precum predictibilitatea costurilor (165 lei/gigacalorie) in conditiile cresterii constante a preturilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienta ridicata demonstrata in sistemele centralizate moderne vest - europene sau siguranta in exploatare si monitorizare permanenta a functionarii sistemului.

La Cluj-Napoca au fost facute investitii in modernizarea retelei de termoficare si a centralelor termice. In acelasi timp, compania cauta solutii pentru a mentine un pret cat mai scazut al gigacaloriei.
La noi nu se poate, nu?

4.   N-aveti ce face, jucati...cum le place trimis de
( 4 ian 2016, 22:15:40
E nasol sa lucrezi la scara mare cand "sclavetii" n-au bani nici de centrala ?
5.   ... trimis de
( 5 ian 2016, 00:18:13
Cei din sistemul centralizat vor plati gigacaloria fara sa beneficieze de caldura. Toata lumeao stie si o vede.
Mai pe intelesul votantilor actualului primar: pana vine apa calda la robinet, trebuie sa curga cel putin 10 minute apa ramasa pe conducte. Ei bine, apa aia rece care curge in gol pana vine apa calda, este taxata ca si apa calda. Contorizarea o face apometrul pentru apa calda, care nu stie ce temperatura are apa. El doar taxeaza cati metri cubi trec prin el.
Chiar daca pretul gigacaloriei a scazut, apa rece ce vine pe teava de apa calda tot va fi platita.
Cat despre calorifere... agentul nu are mai mult de 50-60 grade, dar este platit ca si cum ar avea 80-90 grade. Iar gigacalorimetrele montate pe calorifere... no comment.
Uite de asta este mai rentabil cu centrala, pentru ca pur si simplu platesti cat consumi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte