Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Nechifor vrea parteneriat cu oraşul Cernăuţi pentru titlul de „capitală europeană a culturii” în anul 2023

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că Suceava mai are o şansă să obţină titlul de „capitală europeană a culturii” în 2023, an în care oraşul Cernăuţi, din Ucraina, ar putea aplica pentru acest titlu. Cătălin Nechifor a spus că după ce Suceava a ratat şansa de a obţine acest titlu în anul 2021, ar mai exista posibilitatea încheierii unui parteneriat cu Cernuţi, pentru a sprijini candidatura acestui oraş, într-un format de promovare a Bucovinei istorice.

„În anul 2023, Ucraina este ţara care va avea o capitală europeană a culturii. Pentru anul 2021, din păcate, s-a pierdut şansa asta, dar eu sunt convins că dacă există în continuare interes din partea ucraineană, noi cu siguranţă o vom susţine, cum am susţinut şi prima parte, pentru 2021. Însă de această dată avem un avantaj legat de timp, şi vreau să vă spun că inclusiv în urmă cu o săptămână şi jumătate m-am întâlnit cu domnul primar din Cernăuţi şi am discutat subiectul”, a spus Nechifor.

El a precizat că există un foarte mare interes din partea oraşului Cernăuţi pentru a aplica pentru obţinerea titlului de capitală europeană a culturii în anul 2023. Preşedintele CJ Suceava a adăugat că îl bucură şi faptul că s-a clarificat şi situaţia politică la Consiliul Regional din Cernăuţi, existând deja o structură de conducere aleasă, şi a precizat că îşi doreşte organizarea unei întâlniri cu aceasta.

„Sper să avem o întâlnire cu noua conducere şi în felul acesta să vedem foarte clar care este planul de discutat şi de realizat, şi în ce măsură putem colabora. Iar Consiliul Judeţean Suceava va fi în mod categoric partener cu oraşul Cernăuţi, dacă acest lucru este în continuare acceptat”, a arătat Cătălin Nechifor. El a precizat că Cernăuţi are şansa de a obţine în anul 2023 acest titlu, precizând că este convins de faptul că autorităţile acestui oraş au înţeles că varianta de a candida la nivel regional are şansă de câştig. „Cu aplicant principal pe această variantă municipiul Suceava, din păcate nu s-a înţeles că şansele de câştig erau mai mari. Cu oraşul Cernăuţi sper să se înţeleagă pentru că este o variantă foarte puternică, ce are şanse de calificare şi de câştigare a acestui titlu foarte important. Ne avantajează în anul 2023 şi proximitatea spaţiului european, pentru că Cernăuţi este la graniţa Uniunii Europene şi în felul acesta putem demonstra faptul că fiind vecini putem colabora, putem să gândim proiecte importante în comun. Şi cred foarte mult că ceea ce înseamnă cultură, înseamnă că nu există bariere, nu există un format de separare. Cultura traversează şi frontierele, şi sufletul, şi traversează, din fericire, şi timpul. Acest lucru ni l-am dorit şi în această vară, dar nu s-a putut, pentru că strategia adoptată la Suceava nu a presupus colaborarea cu oraşul Cernăuţi. Şi sper să fi învăţat toţi din această experienţă nefericită de la Suceava”, a explicat Cătălin Nechifor. El a mai spus că la acest proiect comun urmează să se muncească în următorii doi ani, dacă şi Cernăuţi va dori încheierea unui parteneriat, urmând ca cel mai probabil selecţia pentru titlul de capitală europeană a culturii în 2023 să aibă loc în anul 2017. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vrea parteneriat cu oraşul Cernăuţi pentru titlul de „capitală europeană a culturii” în anul 2023.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Nechifor vrea parteneriat cu oraşul Cernăuţi pentru titlul de „capitală europeană a culturii” în anul 20234.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte