Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neînţelegeri

O asociaţie de proprietari din Suceava riscă să rămână fără căldură în iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii unei asociaţii de proprietari din municipiul Suceava riscă să rămână în plină iarnă cu caloriferele reci şi fără apă caldă la robinete, pentru că nu există cadru legal pentru ca ei să mai beneficieze de servicii de termoficare în sistem centralizat.

Această situaţie neobişnuită se înregistrează ca urmare a preluării sistemului de termoficare a oraşului de un operator privat, Thermonet, chiar la începutul iernii.

Pentru a putea factura energia termică furnizată populaţiei, Thermonet trebuie să aibă o bază legală, un contract de asigurare a acestor servicii, încheiat cu asociaţiile de proprietari, ca reprezentanţi ai beneficiarilor finali.

Numai că deşi ne apropiem de finele anului, conducerea unei asociaţii de proprietari din cartierul Obcini refuză să semneze contractul cu Thermonet.

„Asociaţia 79 nu doreşte să semneze contractul şi nici nu a venit la negocieri”, au spus reprezentanţii Thermonet la şedinţa de ieri cu asociaţiile de proprietari din Suceava, atunci când viceprimarul Ovidiu Doroftei s-a interesat de situaţia încheierii contractelor necesare.

„Am înţeles că este un contract cadru în care nu se pot face modificări semnificative. Fără contract nu pot beneficia de servicii de termoficare. Poate au posibilitatea să se încălzească altfel. Nu este în ordine ca o singură asociaţie să nu semneze, în condiţiile în care toate celelalte au semnat deja. La fel cum nu este în ordine nici faptul că numărul sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat a scăzut sub cel al sucevenilor care au alte sisteme de încălzire. Va trebui să se facă eforturi de convingere a oamenilor să revină la sistemul centralizat”, a spus primarul Ion Lungu.

Reprezentanţii Asociaţiei 79 Obcini, care gestionează locuinţele din blocul Armatei, spun că din cei aproximativ 100 de oameni care locuiesc acolo, jumătate mai sunt la sistemul centralizat, iar refuzul lor de semnare a contractului cu Thermonet vine ca urmare a faptului că nu au fost prezentate şi anexele acestuia.

Aceeaşi problemă a fost sesizată anterior şi de alte asociaţii, care au semnat contractul cadru, asemănător celui pe care îl aveau cu Termica, urmând ca anexele să fie discutate şi semnate ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asociaţie de proprietari din Suceava riscă să rămână fără căldură în iarnă.
 Vizualizări articol: 2813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
O asociaţie de proprietari din Suceava riscă să rămână fără căldură în iarnă4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 dec 2015, 11:15:45
Si de unde au invatat cei de la Thermonet ca un contract poate fi semnat fara ca beneficiarul sa stie ce scrie in anexele la contract?! Daca-i contract el este numai si numai impreuna cu anexele sale daca sunt stipulate in text. Da greu mai este pentru initiatorii contractului!
2.   Anexe trimis de
(16 dec 2015, 13:53:34
intr-adevar .Contractul trebuie sa contina negresit si anexele.oameni buni trebuie sa stim ca gigacaloria este mai ieftina la Thermonet fata de incalzirea cu centrala de apartament pe gaz,cu 1.8 lei .Nu am acum in fata facturile de la gaz si de la Thermonet .Voi reveni in alta zi explicit cu calculele.Se poate vedea imediat cat ma costa un metru cub de apa fierbinte la Thermonet si cat ma costa pe gaz.Numai asa printr-un calcul simplu ,explicit Thermonet ar putea convinge populatia ca ei detin varianta mai buna,fara a mai pune la socoteala cheltuielile cu investitia si verificarile pe parcurs la o centrala pe apartament. Dar ei nu fac asa ceva de parca nu ar avea nici un interes.
3.   Gigacaloria trimis de
(16 dec 2015, 21:08:28
...este mai ieftina decat incalzirea cu gaz metan pentru ca este sub-ven-ti-o-na-taaaaa, adica se dau bani de la cetateni pentru ca beneficiarii Thermonet sa aiba caldura si apa calda aproape moca, si ca unii sa-si permita sa faca lobby pe aici, pentru ca este convenabil sa-ti plateasca altii confortul. Si da, Thermonet trebuie sa vina cu un calcul exact, cat costa gigacaloria si cat din ea este subventionata de la buget.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte