Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a stins din viaţă profesorul de matematică Gheorghe Marchitan

Miercuri, 16 Decembrie 2015 (16:10:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Profesorul de matematică Gheorghe Marchitan s-a stins din viaţă marţi, 15 decembrie, la vârsta de 74 de ani. Trupul neînsufleţit este depus la capela Bisericii „Sfântul Nicolae” din Suceava, până sâmbătă, 19 decembrie, când va avea loc înmormântarea, în satul Sălăgeni. Gheorghe Marchitan a fost absolvent al promoţiei 1959 al Liceului „Ştefan cel Mare” Suceava. „În această perioadă am pătruns tainele matematicii, datorită minunaţilor mei profesori Vasile Ioniţă de la Dumbrăveni şi Ion Nimiţan de la Liceul <Ştefan cel Mare>”, povestea profesorul în Anuarul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, an școlar 2003-2004.A fost admis la Facultatea de Matematică – Mecanică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, după finalizarea studiilor superioare primind repartiţie la Institutul Pedagogic de 3 ani, Suceava, unde a lucrat 7 ani, până în 1971, ca preparator, asistent şi lector cu delegaţie. Următorii ani i-a petrecut la Liceul din Liteni, Liceul Industrial de Construcţii şi Liceul „Petru Rareş” Suceava. Cea mai lungă perioadă, 1977-2004, a petrecut-o la catedra Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Pe lângă zeci de premii obţinute de elevii săi la concursuri judeţene şi naţionale, în 1985, ca apreciere a activităţilor desfăşurate cu elevii, a fost distins cu titlul „profesor evidenţiat” cu brevet din partea Ministerului Educaţiei şi Învăţământului.Recunoaşterea meritelor sale de către conducerea colegiului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a concretizat prin faptul că în toţi aceşti ani profesorul Gheorghe Marchitan a fost şeful catedrei de matematică din liceu, profesor metodist şi membru în comisiile de organizare şi desfăşurare a olimpiadei de matematică – fazele judeţene şi naţionale. „Succesele cele mai mari le-am obţinut la Colegiul <Ştefan cel Mare>, unde m-am simţit deosebit de bine alături de minunaţii profesori Eugenia Ciobanu, Nicolae Lungu şi Mircea Ott. A fost colaborare sufletească şi profesională pentru care le mulţumesc şi îi stimez. Mulţumesc totodată directorilor Rodica Alexandru, Gheorghe Nesteriuc şi Mircea Ott pentru încrederea acordată şi condiţiile pe care mi le-au oferit în obţinerea performanţelor. Activitatea la clasă s-a bazat pe relaţia de respect reciproc profesor-elev. Am învăţat mereu de la elevi şi de la colegii mei. M-am simţit mereu obligat faţă de elevul din faţa mea, să nu-l dezamăgesc, să-i satisfac aşteptările. Am comunicat mereu cu elevul pentru a ne cunoaşte reciproc. Astfel, am putut ajunge la unele rezultate bune sau am înlăturat unele eşecuri. M-au caracterizat, în relaţia cu elevul, cinstea, corectitudinea şi exigenţa. Succesul se poate obţine numai prin munca în echipă”, a consemnat Gheorghe Marchitan în Anuarul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a stins din viaţă profesorul de matematică Gheorghe Marchitan.
 Vizualizări articol: 9356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
S-a stins din viaţă profesorul de matematică Gheorghe Marchitan4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte