Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să mai auzim şi de bine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am început săptămâna cu două veşti excelente. După ce în grupe nu bătuse practic pe nimeni (echipele liliputane nu se pun), naţionala feminină de handbal a învins exact în meciul care conta, adică primul de tip eliminatoriu, başca în faţa campioanei în exerciţiu! Ocazie cu care s-a mai împuşcat un iepure, sferturile asigurând prezenţa la turneul de calificare la Olimpiadă. Să realizăm, deci, ce a însemnat această victorie cu invincibila, până atunci, Brazilie. Absenţa de la Olimpiadă ar fi declanşat începutul sfârşitului pentru acest sport. Bun, ce urmează acum? Păi… eliminarea în sferturi. Ştiu că nu dă bine scepticismul înaintea unei asemenea ocazii, dar trebuie să fim conştienţi că acele clipe de graţie nu sunt accesibile meci de meci, iar înaintea noastră se va afla ţara gazdă, Danemarca, una care mănâncă handbal pe pâine, ca să zic aşa. Pe daneze le lasă rece talentul Cristinei Neagu, cea capabilă să simuleze o pasă în lateral şi în ultimul moment să trimită spre poartă “din poignet”! E drept, momentul pentru acest tip de artificiu fusese prost ales, brazilianca din poartă s-a prins şi am luat gol pe contraatac, scăpând apoi ca prin urechile acului de o remontare. Una peste alta, dacă învingem diseară se poate vorbi de un miracol. Dar mai există şi vorba aia, să nu credem în miracole, să ne bazăm pe ele.

O, ce veste minuată - numărul doi este numirea lui Costel Gâlcă antrenor la Espanyol! Iată că există răsplată pentru meseria făcută serios, cu bun-simţul măsurii. Dacă marele Piţi, că doar nu Gatsby, era atât de încântat de rechemarea sa la coada cămilelor, ce s-ar fi întâmplat dacă primea ofertă din Spania?! Gâlcă merită tot respectul pentru că nu a cedat zornăitului din Orient, că a înţeles că nu banii dau valoare unui antrenor. Îi doresc tot succesul pe care-l merită, să i se întoarcă înzecit toate intenţiile bune, iar cel puţin în ce mă priveşte nu va exista echipă în Spania pe care s-o susţin în meciurile cu echipa lui. Abia aştept derby-ul catalan de pe 2 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să mai auzim şi de bine.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Să mai auzim şi de bine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte