Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   53 imagini |   ø fişiere video

„Care-i treaba cu Crăciunul?”

Elevii Colegiului „Petru Rareş” au strâns peste 9.000 de lei pentru copiii îngrijiţi de părintele Negrea, din Podu Coşnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul caritabil intitulat “Care-i treaba cu Crăciunul?”, organizat la finele săptămânii trecute de 30 de elevi ai claselor a XI-a de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, îndrumaţi de prof. Camelia Butnaru, a strâns în jur de 500 de persoane sub acoperişul Casei de Cultură Suceava într-o poveste spectaculoasă.

Cei peste 9.000 de lei strânşi din vânzarea biletelor, donaţii şi sponsorizări vor fi oferiţi asociaţiei înfiinţate de părintele Mihai Negrea de la Mănăstirea Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel de la Podu Coşnei, lângă Vatra Dornei. Acesta, împreună cu 15 copii şi preşedinta asociaţiei, a asistat ca invitat la spectacol şi, în deschidere, s-a adresat publicului şi organizatorilor, mulţumind pentru gestul de prietenie şi solidaritate. Mihai Negrea, de la Podul Coşnei, este părinte pentru peste o sută de copii şi tineri care provin din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară. El şi-a dedicat viaţa copiilor orfani ori ai căror părinţi nu îi pot îngriji, iar elevii de la „Petru Rareş” au vrut să-i întindă o mână de ajutor.

 

Spectacolul „Care-i treaba cu Crăciunul?”

După ce a răsplătit micuţii cuminţi cu zeci de daruri, Moş Crăciun se hotărăşte să plece într-o vacanţă, lăsându-şi elfii, ajutoare de nădejde, să aibă grijă de reni şi de studioul său de televiziune, SanTv.

Elfii s-au preocupat să realizeze grila postului lui Moş Crăciun, primul invitat al programului fiind Sabina Panciuc, care a interpretat piesa Santa Baby. Colindele nu puteau lipsi din programul artistic al SanTV, astfel că următorii invitaţi ai elfilor au fost elevii clasei a V-a A, cu un colaj de colinde.

De la momente de balet (Ioana Greculeac şi Eliza Dumistrăcel), beatbox (Dragoş Munteanu şi David Teodorovici), parkour (Trupa Marvel) şi până lascenete cu tematică de Crăciun şi colinde, elfii au dovedit că se pot descurca şi în absenţa moşului cel darnic.

Pe scena de spectacol au mai urcat Teodora Voinescu şi Iuliana Aaniţei - Dans Mirror, Eliza Maxim - Once upon a december, Ioana Greculeac şi Eliza Dumistrăcel – balet,  Diana Beldeanu - „I saw mummy kissing Santa Claus", Oana Gabor - „Povestea copacilor goi”, Adrian Petraş - „Când te scuturi de zăpadă”, Medeea Soroceanu, Bianca Coştiug, finalistă a emisiunii concurs Românii au talent şi Corul Universităţii din Suceava.

Găzduit de scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, SanTV a fost preţ de aproximativ două ore un tărâm magic, însufleţit de mii de luminiţe şi steluţe argintii, de elevi veseli şi doritori să schimbe destinele copiilor necăjiţi, luaţi în grijă de părintele Negrea.

Spectacolul s-a încheiat cu revenirea lui Moş Crăciun în mijlocul elfilor năbădăioşi,  pregătit din nou să ofere noi bucurii copiilor din lumea întreagă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Petru Rareş” au strâns peste 9.000 de lei pentru copiii îngrijiţi de părintele Negrea, din Podu Coşnei.
 Vizualizări articol: 3098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Elevii Colegiului „Petru Rareş” au strâns peste 9.000 de lei pentru copiii îngrijiţi de părintele Negrea, din Podu Coşnei4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte