Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2015 - Anul XX, nr. 283 (6095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Un pod de pe cel mai aglomerat drum din judeţ, reparat după mai bine de jumătate de secol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pod de pe cel mai aglomerat drum din judeţ a intrat în reparaţii capitale după mai bine de jumătate de secol de funcţionare. Este vorba de un pod situat în zona fostului obor al comunei Şcheia, pe drumul comunal DC 74, pe fosta şosea de centură a municipiului Suceava.

Construit în 1962, podul de peste pârâul Şcheianu necesită lucrări complexe, având în vedere că a fost ridicat pe un teren mlăştinos, iar în tot acest interval nu a avut intervenţii majore.

„Lucrările de reparaţii au necesitat o consultanţă serioasă, inclusiv din partea inginerului care l-a proiectat la vremea respectivă şi care acum trăieşte în Germania. Am ţinut ca lucrările să fie de calitate pentru că acest drum comunal este unul foarte important, care face legătura între drumul european E85 Făticeni - Siret, drumul naţional DN 17 Suceava - Vatra Dornei şi drumul judeţean DJ 178A Şcheia-Mihoveni-Costâna”, a arătat Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia.

 

Lucrările de drenare şi consolidare s-au finalizat

Lucrările de reabilitare a podului au început în luna octombrie, iar în acest moment sunt întrerupte în aşteptarea anotimpului cald.

În cele două luni cât s-a lucrat efectiv, constructorul a reuşit să finalizeze lucrările de drenare şi consolidare, plus reparaţiile la jumătate din pod, inclusiv bordura şi parapetul.

„Cealaltă jumătate de pod va fi refăcută în primăvara anului viitor, cel mai probabil până de Paşti. Am urmărit să nu afectăm circulaţia rutieră, iar acest aspect ne-a reuşit în mare măsură”, a mai spus Vasile Andriciuc.

Valoarea investiţiei este de 900.000 de lei, din care 600.000 de lei sunt bani proveniţi de la Guvern, iar restul din surse proprii ale Primăriei Şcheia.

Potrivit primarului Andriciuc, refacerea acestui pod este esenţială pentru că se află pe cel mai circulat drum din judeţ, iar potrivit unor măsurători din primăvara acestui an, în decurs de 16 ore au fost înregistrate 14.000 de vehicule. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pod de pe cel mai aglomerat drum din judeţ, reparat după mai bine de jumătate de secol.
 Vizualizări articol: 3307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Un pod de pe cel mai aglomerat drum din judeţ, reparat după mai bine de jumătate de secol1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz umplut (de post) Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.Avem nevoie de:3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund,... Citeşte