Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2015 - Anul XX, nr. 283 (6095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transport aerian

Ryanair ar putea opera de pe Aeroportul din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, Ryanair, ar putea să opereze de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Într-o declaraţie recentă făcută de Michael O’Leary, CEO al Ryanair, citat de Ziarul Financiar, acesta spune că această companie îşi doreşte să opereze pe 10 – 12 aeroporturi din România. „În cinci ani estimăm că o să avem 10 milioane de pasageri în România (...). În Polonia de exemplu operăm pe 12 aeroporturi şi avem patru baze. Şi în România activitatea noastră ar trebui să fie similară cu cea din Polonia în următorii ani. Trebuie doar să ajungem la înţelegeri cu aeroporturile. Mă aştept ca în România să avem 4-5 baze în următorii cinci ani şi să zburăm din şi spre 10-12 aeroporturi din această ţară", a spus Michael O’Leary.

De altfel, trebuie spus că recent, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a avut o vizită oficială în Irlanda, la Dublin, oraş în care compania îşi are sediul central, ceea ce ar putea să confirme faptul că autorităţile sucevene au început discuţiile cu privire la o eventuală prezenţă a Ryanair la Suceava.

Compania Ryanair a avut anul acesta 105 milioane de pasageri.

Aeroportul din Suceava poate să fie unul dintre cele mai atractive aeroporturi din zona Moldovei pentru compania Ryanair în condiţiile în care anul recent au fost finalizate lucrările de modernizare realizate printr-un proiect european în valoare de  104,9 milioane de lei, fără TVA.

După finalizarea acestui proiect, aeroportul Suceava dispune de o pistă de decolare/aterizare elastică cu o lungime de 2.460 de metri. În acelaşi timp au fost modernizate căile de rulare în lungime de 120 de metri, platforma de încărcare, cu o lungime de 290 de metri, sistemul de balizaj, şi tot prin proiect a fost construit un turn de control şi s-a amenajat terenul pentru amplasarea sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS, lucrări începute deja de compania Romatsa.  Pe de altă parte, trebuie spus că începând de pe data de 1 ianuarie 2016, Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” va reduce considerabil o serie de tarife aeroportuare. Astfel, în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean Suceava au fost diminuate unele tarife, începând cu tariful de aterizare, care s-a modificat de la 5 la 3 euro/tonă. De asemenea, serviciile pentru pasageri au fost reduse de la 5 euro/pasager, în 2015, la 2 euro/pasager, începând cu anul 2016, în timp ce tariful de securitate aeroportuară s-a redus de la 4,16 euro/pasager, la 1 euro/pasager. Un alt tarif a fost diminuat este cel pentru staţionare, de la 0,20 euro/tonă/oră, la 0,10 euro.

Pe de altă parte, negocierile cu Ryanair sunt cât se poate de normale, în condiţiile în care posibilitatea ca actualul lider pe piaţa low-cost din România, Wizzair, să opereze la Suceava pare să fie din ce în ce mai mică. Asta după ce Wizzair a anunţat recent că îşi va deschide o bază aeriană la Iaşi şi că va creşte numărul de zboruri de pe acest aeroport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ryanair ar putea opera de pe Aeroportul din Suceava.
 Vizualizări articol: 6234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Ryanair ar putea opera de pe Aeroportul din Suceava4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrabia mihai viteazu... trimis de
( 7 dec 2015, 12:03:57
Ar putea....credem că....este posibil ca...sperăm să...și alte baliverne marca Nechifor pentru a justifica plimbările, neputința și incompetența ! Pentru orarul de vară pe care-l adoptă cam toate companiile prin luna martie lucrurile-s deja stabilite , Iașul și-a anunțat noile rute din luna octombrie și voi umblați tot cu cucuri...
2.   ... trimis de
( 7 dec 2015, 19:36:14
Articol bun pentru tanti Florenta, pensionara asistata social. Aceasta (tanti Florenta) a mers doar de doua ori cu trenul in viata ei atunci cand a iesit din judetul nostru: o data la Bucuresti si o data la Mare cand a prins un bilet la reducere prin sindicat. In rest... sta la televizor si pune tara la cale cu celelalte tinere pensionare.
Noi ceilalti care mai stim sa citim ne dam seama ca daca vrem sa calatorim cu avionul pin cele tari starine ne vom duce la Iasi ca sa nu mergem la Bacau sau Bucuresti.

in rest... la sa fie ca broaste sunt destule

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz umplut (de post) Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.Avem nevoie de:3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund,... Citeşte