Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2015 - Anul XX, nr. 283 (6095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

”Acasă” la casa de copii din Dolhasca, de Moş Nicolae

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 20 de copii de la Centrul de plasament ”Mila creştină” au sărbătorit, ieri, ziua Sfântului Nicolae în marea familie în fruntea căreia sunt preotul Gheorghe Saftiuc şi soţia sa, Mioara. În ghetuţe, Moşul le-a adus cadouri în seara precedentă, dar pentru că au fost cuminţi şi sunt silitori la şcoală, au primit daruri şi ieri. Ziua a fost una specială şi pentru că cel mai mic copil din casă, Ciprian-Nicolae, şi-a sărbătorit concomitent ziua onomastică şi de naştere. Chiar şi cei care au depăşit pragul majoratului, în familia orfanilor cu sau fără părinţi îngrijită de părintele Saftiuc sunt numiţi tot ”copii”. Dana - 16 ani, Sabina - 16 ani, Andreea - 16 ani, Cosmina -14 ani, Ioana - 14 ani, Alexandru - 15 ani, Raluca - 11 ani, Vasilica - 14 ani, Daniel - 15 ani, Marian – 17 ani, Denisa - 11 ani, Denisa - 9 ani, Ana - 8 ani, Ana - 26 de ani, Domnica - 25 de ani, Mariana - 28 de ani, Aglaia - 8 ani, Mihaela - 15 ani, Cătălin - 14 ani i-au cântat lui Ciprian ”Mulţi ani trăiască”, la împlinirea celor 7 ani. Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu cântece dedicate Sfântului Nicolae, protector al copiilor, săracilor, marinarilor şi călătorilor şi cu colinde repetate pentru serbarea de Crăciun. Tot ieri, copiii împreună cu preotul şi preoteasa Saftiuc au împodobit bradul amplasat în sala de mese. În decorul completat cu coşuri cu mere şi portocale şi lumânările aprinse, copiii s-au aşezat la mese şi i-au scris lui Moş Crăciun. Am tras cu ochiul la ce-şi doresc să le aducă Moşul: jucării – păpuşile Barbie pe primul loc, laptop-uri jucărie, creioane colorate, dulciuri şi ”dragă Moş Crăciun, te rog să mi-o aduci pe mama şi pe David”. Experienţa anilor trecuţi a arătat însă că, din păcate, nici măcar Moş Crăciun nu reuşeşte să aducă decât rareori mamele, chiar şi când mai există, la copiii din centrele de plasament. La casa de copii de la Dolhasca, rolul de părinţi a fost preluat de părintele Saftiuc şi soţia lui, Mioara. Mamele au uitat drumul spre cămin, cele mai multe din prima zi când copiii au fost aduşi aici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Acasă” la casa de copii din Dolhasca, de Moş Nicolae.
 Vizualizări articol: 3668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
”Acasă” la casa de copii din Dolhasca, de Moş Nicolae5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz umplut (de post) Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.Avem nevoie de:3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund,... Citeşte