Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2015 - Anul XX, nr. 283 (6095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Simpaticul Cristian Ţopescu şi trascăul sportului românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristian Ţopescu a rămas un simpatic. Un meci de fotbal sau de tenis comentat de el era mai mult decât un simplu eveniment, era aproape o lecţie de viaţă. Am văzut săptămâna trecută un interviu cu el la televiziune şi l-am găsit la fel de spiritual, chiar dacă arată cam epavistic, cu faţa pierdută într-o roată de tractor plină cu slană şi cu o proteză dentară care nu mai minţea pe nimeni.

Dar nu conta. Asta este, până la urmă, esenţa farmecului veritabil: să-i cucereşti pe cei din faţa ta, chiar dacă arăţi dizgraţios. Ţopescu, personificarea presei sportive de ieri. Foarte deosebită de aia de azi, când avem de-a face la microfonul evenimentelor sportive cu arătări semianalfabete, la fel de reduse ca preşedinţii de cluburi, ca antrenorii şi ca spectatorii.

Ţopescu a explicat şi de ce nu mai comentează meciuri. Sportul românesc e la fel ca societatea românească, pe care o ilustrează fidel: dominat de corupţie, înecat în murdărie. Pe sportivi nu-i mai interesează întrecerea, ci banii albi, gri şi negri din spatele ei. În asemenea condiţii, fair-play-ul este sacrificat. Grav e că nimănui nu pare să-i pese.

Îl înţeleg pe Ţopescu şi sunt total de acord cu el. Să sperăm că însănătoşirea societăţii româneşti va aduce cu ea şi însănătoşirea sportului. De fapt, speraţi dumneavoastră şi pentru mine, că eu trebuie să dau de mâncare la vacă.

Mă uitam alaltăieri la un meci de fotbal autohton, cu jucători mai lenţi ca bunica, de când a fost operată de şale. Şi n-am putut să nu observ, în afara mitocăniei din tribune, una din reclamele publicitare, care se repeta mai abitir. Reclama era la o marcă de coniac. Nu la una de bere, ceea ce ar fi fost explicabil, ci la una din coniac de ăla, care te trăsneşte ca o mătărângă la cap. Într-un mod aproape direct, spectatorii şi telespectatorii erau invitaţi să urmărească partida cu o bardacă de tărie în faţă.

Să te mai mire violenţa din teren şi din afara lui!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpaticul Cristian Ţopescu şi trascăul sportului românesc.
 Vizualizări articol: 2076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Simpaticul Cristian Ţopescu şi trascăul sportului românesc4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz umplut (de post) Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.Avem nevoie de:3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund,... Citeşte