Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2015 - Anul XX, nr. 244 (6056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Propunere

Restricţii şi noi reglementări rutiere pe Calea Unirii, pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomeraţia de pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, care aduce la exasperare zi de zi mii de şoferi, impune luarea unor măsuri concrete pentru fluidizarea circulaţiei, în special în zona marilor centre comerciale de pe Calea Unirii.

O propunere în acest sens urmează să fie supusă aprobării Consiliului Local Suceava, din partea viceprimarilor Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, care propun instituirea unor restricţii şi reglementări rutiere pe Calea Unirii, în zona centrelor comerciale, cu scopul de a descongestiona traficul rutier.

Concret, proiectul de hotărâre de Consiliu Local prevede interzicerea virajelor la stânga în intersecţia dintre Calea Unirii şi căile de acces către centrul comercial Shopping City Suceava şi Ambro SA, pentru cei care vin dinspre Bazar. În acelaşi timp, devine obligatorie virarea la dreapta pentru participanţii la trafic care ies dinspre SCS (Carrefour) ori Ambro, pentru a pătrunde pe Calea Unirii.

Altfel spus, cei care vin dinspre oraş şi vor să intre la magazinele din incinta centrului comercial  Shopping City Suceava ar trebui să meargă până la sensul giratoriu din dreptul magazinului Dedeman, să se întoarcă apoi câţiva zeci de metri, pentru a intra pe calea de acces ce trece prin faţa magazinului Baumax, iar la plecare, indiferent de direcţia către care se îndreaptă – Burdujeni sau oraş, ar urma să meargă pe calea de acces din zona magazinului Decathlon, să vireze la dreapta, spre sensul giratoriu din zona Iulius Mall.

Practic, sistemul de semaforizare din intersecţia menţionată anterior, unde o bandă este adeseori ocupată de cei care aşteaptă să vireze la stânga, spre Carrefour, va fi desfiinţat.

 

Desfiinţarea trecerilor de pietoni din dreptul SCS

O altă modificare importantă propusă prin acest proiect de hotărâre vizează desfiinţarea actualelor treceri de pietoni din dreptul centrului comercial  Shopping City Suceava, prin comasarea lor într-una singură, amplasată între cele două staţii de aşteptare pentru transportul în comun, aflate de o parte şi de alta a bulevardului principal.

Noua trecere de pietoni, care va deservi fluxul de călători generat de staţiile de autobuz, va fi prevăzută cu semafor, acţionat prin comandă manuală, prin apăsarea unui buton de cei care doresc să treacă strada.

În prezent, pe acea porţiune de stradă sunt două treceri de pietoni, una aproape de Dedeman şi alta la poarta Ambro.

 

Restricţiile de pe Calea Unirii, acceptate de Poliţia Rutieră

„În ultimii ani, traficul rutier între cartierul Burdujeni şi partea centrală a municipiului Suceava s-a desfăşurat cu dificultate, una dintre cauze fiind blocarea unei benzi de circulaţie de participanţii la trafic ce vin dinspre zona Bazarului şi intenţionează să vireze la stânga pentru a intra la centrul comercial Shopping City Suceava. Existenţa semaforului de la această intersecţie creează pachete de maşini care îngreunează traficul în sensurile giratorii din zona Bazar şi din zona magazinului Dedeman”, se arată în expunerea de motive a solicitării de impunere a restricţiilor rutiere menţionate şi a transformărilor solicitate în acea zonă.

Proiectul de hotărâre a primit un aviz favorabil din partea Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Rutier, care spune că pe Calea Unirii (stradă de categoria I), nu se respectă distanţa minimă între intersecţiile de acelaşi nivel, care este de 800 de metri.

„Interzicerea unui viraj la stânga pe o stradă va nemulţumi circa 10% dintre utilizatori, pe cei care efectuează frecvent această manevră şi care vor trebui să se deplaseze până la prima intersecţie amenajată pentru o astfel de manevră, însă măsura va fi considerată foarte bună de ceilalţi 90% din utilizatorii blocaţi frecvent în spatele vehiculelor de pe banda II, care aşteaptă să pătrundă pe banda de stocaj pentru viraj la stânga”, se arată în răspunsul venit din partea Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, care consideră că „pe lângă avantajele fluidizării traficului rezultă şi o îmbunătăţire semnificativă a siguranţei rutiere”.

Dacă acest proiect va fi adoptat de Consiliul Local, în şedinţa de la finele lunii, modificările prevăzute ar urma să fie puse în practică în termen de 30 de zile de la intrarea sa în vigoare, prin montarea de balize rutiere pe axa mediană de pe Calea Unirii, acolo unde se desfiinţează semaforizarea actuală, precum şi prin amenajarea noii treceri de pietoni, în locul celor două existente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restricţii şi noi reglementări rutiere pe Calea Unirii, pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale.
 Vizualizări articol: 5246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Restricţii şi noi reglementări rutiere pe Calea Unirii, pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Roti patrate.... trimis de
(20 oct 2015, 11:16:12
Asta este inventia celor care "reglementeaza noul trafic" . Ceea ce veti face voi acolo este una din cele mai mari prostii.... Nu reusiti sa aveti viziune nici la nivelul unui melc. Daca voi credeti ca in felul acesta veti fluidiza traficul, atunci ne meritam cu totii soarta de oi conduse de magari. Nici nu ma mai mira faptul ca suntem un sat cu trafic.
2.   Comentariu trimis de
(20 oct 2015, 12:03:59
ar face orice,numai sa nu amenajeze traversarea subterana de catre pietoni,care exista deja,trebe doar pusa la punct.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(20 oct 2015, 14:16:39
Se vede ca nu stii nimic,pasajul subteran nu mai poate fi folosit,au fost turnate,betoane peste betoane la intrarea dinspre Ambro.
3.   Dezinteres si proasta organizare! trimis de
(20 oct 2015, 15:12:37
Cârpeala, cârpeala si iar cirpeala! Ce-i cu Suceava asta de este asa, unde sunt cei care gindesc
? Macar cirpeala daca ar fi facuta ca lumea…

In portiunea cu pricina de ce nu s-a infaptuit largirea soselei asa cum se propusese cu citiva ani in urma? Banii erau atunci, dar …. s-au dus!?
Cum au putut ungurii, austriecii, acum 500 de ani, sa gindeasca in viitor pentru neamul lor, si azi au autostrazi, piste pentru ciclisti, metrouri, etc?

Cita birocratie infantuare din partea unor conducatori, nu va mai suporta lumea pentru ca ii duceti cu vorba.
Poate daca v-ati fi intilnit cu toti factoriii de raspundere ai orasului, ati fi gasit o alta varianta prin care sa nu aiba de suferit atitia oameni.

S-a pierdut încrederea în autorităţile locale. Si asta ca urmare a diferenţelor dintre aşteptările cetăţenilor şi realizările conducătorilor, atât la nivel personal, cât şi la nivel comunitar, între societatea civilă şi cea politică.

4.   Asta e lacomia organelor trimis de
(20 oct 2015, 17:00:12
E vorba si de prostia organelor statului care au in "vizor" acest aspect. Pana la urma e vorba de o imbatosare prosteasca a multinationalelor care si-o dau la gioale , iar penibilii astia ai statului dau autorizatii daca "mananca si gura lor ceva". Nu e posibil asa ceva sa pierzi zilnic cate o ora la dus si inca o ora la intors daca esti navetist din bj spre sv. Cine ma "jmenarilor" ne plateste noua timpul pierdut din singura viata care o avem ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei