Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2015 - Anul XX, nr. 244 (6056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Facilitate

Internet gratuit în Parcul Copilului şi la Patinoar/Skatepark, oferit de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au acces gratuit la internet de mare viteză, începând de la finele săptămânii trecute, în două zone intens circulate din municipiul reşedinţă de judeţ.

Accesul la internet se face fără nici un fel de restricţie de conexiune, fără a fi necesară o parolă, conexiunea Wi-Fi pusă la dispoziţie de Primăria Suceava, în Burdujeni şi în Areni, fiind una cu o viteză de 100 MB/secundă.

 „Am reuşit să finalizăm etapa pilot a acestui proiect de oferire de acces gratuit la internet în mai multe zone importante din Suceava, unde au existat numeroase solicitări în acest sens – în Parcul Copilului din Burdujeni, unde am montat anul acesta şi echipamentele de fitness în aer liber şi covoare elastice la spaţiul de joacă, precum şi la Skateparkul de lângă Patinoar, unde cei interesaţi sunt în principal adolescenţii care îşi petrec timpul liber acolo”, a anunţat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Faptul că această facilitate pusă la dispoziţie era aşteptată cu mult interes de tinerii care merg în aceste două zone este demonstrat şi de traficul destul de ridicat înregistrat în doar câteva zile, imediat după ce reţelele Wi-Fi gratuite au devenit vizibile pentru toţi utilizatorii de telefoane inteligente, tablete sau laptopuri, din zonele respective.

Traficul web este nelimitat, dar este monitorizat de persoane din cadrul primăriei, fiind impuse restricţii pentru anumite genuri de site-uri, nepotrivite minorilor.

Accesul gratuit la internet a devenit rapid bucuria copiilor şi tinerilor care merg să se relaxeze în aceste zone, pentru că acum au acces la diverse filme şi tutoriale de pe net, putând pune mai uşor în aplicaţie ceea ce văd, ori făcându-şi poze ori filmuleţe cu propriile performanţe sportive, pe care le postează rapid pe reţelele de socializare.

 

Cameră web cu transmisie live

O altă solicitare a tinerilor suceveni, la care municipalitatea suceveană a avut o reacţie favorabilă, destul de rapidă, a fost cea de asigurare a unei transmisii live non-stop, de la Nordik Skatepark.

„În plus faţă de asigurarea de acces gratuit la internet, la Skatepark am montat şi o cameră web performantă, care va putea fi accesată de pe site-ul Primăriei Suceava, care le va da tinerilor posibilitatea să vadă în timp real dacă sunt acolo prietenii lor şi ce fac ei acolo”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Reprezentantul municipalităţii sucevene a mai spus că, dacă lucrurile vor merge bine şi gradul de satisfacţie în rândul sucevenilor justifică această investiţie, se va lua în calcul montarea de noi hotspoturi, pentru extinderea acoperirii cu internet gratuit şi în alte zone aglomerate ale Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internet gratuit în Parcul Copilului şi la Patinoar/Skatepark, oferit de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Internet gratuit în Parcul Copilului şi la Patinoar/Skatepark, oferit de Primăria Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei