Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2015 - Anul XX, nr. 244 (6056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect de prevenţie

„Evită să devii o victimă!”, acţiune desfăşurată la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret au avut loc, în perioada 8-15 octombrie, mai multe acţiuni sub genericul „Evită să devii o victimă!”, care s-au înscris în programul activităţilor de informare pe linia traficului de persoane, desfăşurate în cadrul Săptămânii prevenirii traficului de persoane, marcând Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie. Proiectul de prevenţie de la Siret a fost posibil cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava şi Primăriei oraşului Siret.

Subcomisarul de poliţie Liliana Orza, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, a explicat că „exploatare sexuală, exploatare prin muncă, manipulare, abuz fizic şi psihic, viol, brutalizare, constrângere, înşelăciune, racolare, victime, traficanţi, privare de libertate, vânzare de oameni, prelevare de organe, <sclavia modernă> etc. sunt doar câteva concepte care nu ne pot duce cu gândul decât la un singur fenomen care le cuprinde pe toate: traficul de fiinţe umane. Un fenomen în care umanitatea este scoasă din schemă, în care se încalcă drepturile fundamentale ale omului”.

Pentru că adolescenţii sunt o categorie predispusă şi vizată deseori de traficanţi, s-a considerat oportună ideea de a se derula la Colegiul Tehnic Laţcu Vodă un proiect de prevenţie a traficului de această natură, cu titlul „Evită să devii o victimă!”. Peste 500 de elevi ai colegiului siretean au ieşit săptămâna trecută în centrul oraşului şi au parcurs mai bine de un kilometru, timp în care au împărţit pliante trecătorilor, s-au scandat sloganuri împotriva traficului de persoane, iar elevii au avut pancarte cu mesaje sugestive confecţionate de ei. Copiii au conştientizat pericolul ce se poate ascunde sub orice chip cunoscut sau nu şi s-au implicat cu responsabilitate la acţiunile desfăşurate în oraşul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Evită să devii o victimă!”, acţiune desfăşurată la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.
 Vizualizări articol: 2080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Evită să devii o victimă!”, acţiune desfăşurată la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei