Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2015 - Anul XX, nr. 244 (6056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legături periculoase

Medicul Ioan Costea trage cu dinţii de conducerea Colegiului Medicilor Dentişti Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava are propriul ei Ion Iliescu, singurul preşedinte al României care a stat în fruntea ţării două mandate şi jumătate. Din acest punct de vedere, medicul Ioan Costea îl depăşeşte pe Iliescu, pentru că cele două mandate şi jumătate s-au scurs deja din luna martie a acestui an, dar printr-un subterfugiu, legal ce-i drept, încheiat la nivel central continuă şi acum, după jumătate de an, să fie în fruntea Colegiului Medicilor Dentişti din Suceava.

La cei 72 de ani ai săi, Ioan Costea continuă să se agaţe de putere cu o disperare greu de înţeles. Deşi mulţi dintre colegii săi nu văd cu ochi buni această situaţie, doar puţini au îndrăznit se semnaleze fenomenul. Lui Ioan Costea i se reproşează lipsa totală de implicare în activitatea Colegiului Medicilor Dentişti din Suceava, ceea ce se răsfrânge asupra întregii bresle a stomatologilor din judeţ.

Practic, în afara cursurilor de pregătire profesională, obligatorii de altfel, Ioan Costea nu are nici o realizare vizibilă. În plină eră a informaticii şi a internetului, Colegiul Medicilor Dentişti Suceava nu are nici măcar pagină electronică, o investiţie minimală, dar extrem de necesară. În condiţiile în care în judeţul Suceava există în jur de 400 de medici dentişti, un site ar fi util din foarte multe puncte de vedere, în special pentru informare şi acţiuni de interes comun.

Ioan Costea a ajuns în fruntea Colegiului Medicilor Dentişti Suceava în 2005, imediat după ce această structură a devenit de sine stătătoare ca urmare a desprinderii din Colegiul Medicilor Suceava. Timp de doi ani a ocupat această funcţie într-un soi de interimat, iar în martie 2007 a fost ales pentru un mandat de 4 ani, fiind reales în 2011 pentru încă 4 ani.

În martie 2015, cel de-al doilea mandat a expirat, iar potrivit statutului şi Legii 95/2006, titlul XIII, trebuiau organizate alte alegeri. Tot în baza legilor de funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti, numărul mandatelor nu poate fi mai mare de două.

Pentru a rămâne în funcţie, împreună cu prietenii săi de la nivel naţional, a reuşit să amâne alegerile, iar mai nou sunt pe cale să modifice şi Legea 95/2006. Propunerea vizează, fireşte, modificarea articolului care prevede limitarea numărului de mandate.

„În condiţiile în care limitarea numărului de mandate este prevăzută în Constituţie numai în ceea ce priveşte preşedintele României, norma legală este excesivă şi în raport cu prevederile care reglementează statutul aleşilor locali. O astfel de limitare nu se regăseşte nici la nivelul membrilor Parlamentului. Menţinerea unei astfel de limitări ar reprezenta inclusiv o discriminare a membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România în raport cu alte corpuri profesionale”, se arată în motivarea de modificare a Legii 95/2006. Trebuie spus că această propunere a trecut deja de Senat, iar dacă va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor urmează să intre în vigoare.

Cu alte cuvinte, prin amânarea nejustificată a alegerilor de la Colegiul Medicilor Dentişti Suceava, Ioan Costea urmăreşte cel mai probabil să prindă unul sau mai multe mandate în fruntea unei structuri din care s-a implicat prea puţin pentru a-şi reprezenta şi ajuta colegii din judeţ.

Ca fapt divers, funcţia de trezorier al Colegiului Medicilor Dentişti Suceava este ocupată de un alt septuagenar, un bărbat în vârstă de 77 de ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul Ioan Costea trage cu dinţii de conducerea Colegiului Medicilor Dentişti Suceava.
 Vizualizări articol: 3498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 12 voturi
Medicul Ioan Costea trage cu dinţii de conducerea Colegiului Medicilor Dentişti Suceava3.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna dimineata trimis de
(20 oct 2015, 19:32:30
Vulpoi batran sau intelectual fin ? si una si alta...stati lejer, domnul doctor Costea e maestru si nu si-a spus ultimul cuvant !!! Tinereilor, vreti un pic de putere ? La munca ,fratilor !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei