Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2015 - Anul XX, nr. 244 (6056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Vânătoare plătită scump de braconieri: arme şi două maşini de teren confiscate, plus 8.300 de euro de achitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru suceveni trimişi în judecată pentru o partidă de vânătoare ilegală şi-au aflat pedepsele în dosarul în care au fost judecaţi pentru braconarea a două capre sălbatice şi a unui iepure. 

Judecătoria Gura Humorului le-a aplicat celor patru pedepse suspendate sub supraveghere, însă asta în condiţiile în care inculpaţii au achitat întreg prejudiciul calculat, de 8.300 de euro, le-au fost confiscate armele, dar şi două maşini de teren. Sentinţa poate fi atacată cu apel, dacă inculpaţii consideră că pedepsele stabilite sunt prea aspre.

 

Vânau noaptea, cu maşini de teren şi proiector

Pe 30 august 2014, la ora 4.30, agenţii Postului de Poliţie Cacica au primit o informaţie legată de braconieri care au vânat în noapte pe raza fondului de vânătoare Solca şi care se deplasează pe drumul comunal Runcu din localitate.

Pe acest drum a fost oprit pentru control un autoturism Suzuki Grand Vitara, în care poliţiştii au găsit un sac în care se aflau două leşuri de capre sălbatice şi unul de iepure. La volan a fost identificat Andrei Şorea, din comuna Arbore, care iniţial nu a recunoscut fapta şi a declarat că a cumpărat cele trei animale împuşcate de la o persoană necunoscută, din satul Pârteştii de Sus.

În următoarele ore, după ce la faţa locului au ajuns şi poliţişti specializaţi de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), au fost identificate două arme de vânătoare cu care s-a tras, iar ulterior au fost identificaţi încă trei bărbaţi care ar fi participat la partida de vânătoare ilegală. În acest dosar au fost cercetaţi şi trimişi în judecată Andrei Şorea, din Arbore, Cristinel Prelipcean, din Iaslovăţ, ambii vânători autorizaţi, alături de Gheorghe Hapurne şi Vladimir Duţu,  ambii din municipiul Rădăuţi. Din anchetă a rezultat că cei patru au mers la braconat cu două maşini de teren (Suzuki Grand Vitara şi Hyundai Tucson) şi s-au folosit de un proiector cu care au iluminat zone întinse.

Cei patru au fost judecaţi pentru comiterea a nu mai puţin de patru infracţiuni: ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, ”uz de armă fără drept”, ”braconaj cinegetic”, ”transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legale”. 

 

Obligaţi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii

Conform sentinţei Judecătoriei Gura Humorului, cei patru inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 9 şi 12 luni de închisoare, suspendate sub supraveghere pe o durată de doi ani de zile.

Fiecăruia dintre ei i s-a impus, printre alte obligaţii, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la unul din serviciile de pe lângă primăriile din localităţile unde îşi au domiciliul.

Judecătorii au mai constatat recuperarea prejudiciului, prin achitarea a 8.300 de euro, către partea vătămată - Societatea de Vânătoare Bucovina. Cele două maşini faţă de care s-a dispus confiscarea specială aparţin inculpaţilor Andrei Şorea şi Gheorghe Hapurne.

De asemenea, s-a dispus confiscarea unei arme de tir sportiv marca Voere, a unui proiector cu cablu adaptor pentru priză de brichetă auto şi a unei arme de vânătoare marca Mossverg.

Fiecare inculpat mai are de plătit statului cheltuieli judiciare de câte 900 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoare plătită scump de braconieri: arme şi două maşini de teren confiscate, plus 8.300 de euro de achitat.
 Vizualizări articol: 4651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Vânătoare plătită scump de braconieri: arme şi două maşini de teren confiscate, plus 8.300 de euro de achitat5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei