Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Oficial

Tarom va relua zborurile de pe Aeroportul Suceava pe 12 noiembrie 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, au anunţat sâmbătă că Tarom va relua cursele aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava de pe data de 12 noiembrie 2015. Primul zbor oficial după redeschiderea Aeroportului Suceava va fi Bucureşti – Suceava. Mai mult, Cătălin Nechifor a precizat că pe 27 octombrie a.c., după finalizarea lucrărilor de modernizare, pe Aeroportul Suceava va ateriza primul avion privat, care va veni de la Viena.

Ministrul Transporturilor a inspectat sâmbătă lucrările de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare”, atât noua pistă de decolare/aterizare, platforma betonată a aeroportului, dar şi aerogara modernizată. Iulian Matache a văzut şi pavilionul expoziţional al Centrului Economic Bucovina Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, explicându-i ministrului modul în care această clădire va fi transformată în terminalul 2 pentru plecările internaţionale.

Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că lucrările de modernizare la aeroport vor fi gata, în mod sigur, pe data de 25 octombrie, iar pe 12 noiembrie vor opera primele avioane. „Împreună cu judeţul Botoşani avem cel mai funcţional, cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România. Nu trebuie să fim modeşti. Vreau să-i mulţumesc domnului ministru pentru că am avut o susţinere importantă din partea dumnealui, pentru că la final apar lucruri neprevăzute, greutăţi şi am reuşit să trecem peste toate. Şi astăzi putem să spunem cu siguranţă că 25 octombrie va fi data finalizării proiectului, data la care preluăm de la constructor tot ceea ce s-a investit. Iar 12 noiembrie putem spune foarte clar că va fi data la care vom putea opera cu avioane. Asta înseamnă că pe 12 noiembrie vom avea toate sistemele de zbor pregătite, validate, verificate, asumate, publicate în ceea ce înseamnă Sistemul Internaţional de Zboruri”, a spus Nechifor.

El a mai adăugat că după aprobarea noilor tarife practicate de aeroport vor putea fi anunţate şi primele companii low-cost care vor opera de la Suceava. Nechifor a explicat că noile tarife aeroportuare au fost deja publicate pe site-ul CJ Suceava. „Exact în ziua în care se vor împlini 30 de zile lucrătoare de la publicarea tarifelor îi vom convoca pe consilieri pentru a le aproba şi în acel moment putem să anunţăm public care va fi prima companie privată care vine la Suceava deoarece aceste tarife se aplică de la 1 ianuarie 2016. Ştiu că foarte mulţi vor zboruri rapide la Roma, Barcelona, Londra, Germania, dar efortul trebuie să-l facem în continuare în comun, să demonstrăm că avem oameni care doresc să zboare, deocamdată pe rute interne, şi oameni care vor să meargă spre Europa cu avioane low-cost”, a subliniat Nechifor.

 

Iulian Matache: De pe 12 noiembrie vom avea curse regulate ale Tarom către Suceava

La rândul său, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a spus că în mod sigur, pe data de 12 noiembrie a.c., compania Tarom va efectua primul zbor pe noul aeroport, pe ruta Bucureşti-Suceava. „Mulţumirile ar trebui să fie pentru echipa Consiliului Judeţean care a reuşit să facă acest aeroport să arate cum arată astăzi. Sigur, în acest moment nu e gata în totalitate. Mai sunt de turnat câteva zone cu beton, mai trebuie aşezate echipamentele. Dar la finalul acestei luni va fi gata. Iar de pe 12 noiembrie eu pot să vă spun că va ateriza primul avion al companiei Tarom la Suceava, pe noul aeroport. Şi de pe 12 noiembrie încolo vom avea curse regulate, între Bucureşti şi Suceava”, a spus Matache. El a adăugat că este normal ca Tarom să fie prima companie care să redeschidă traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Iulian Matache a precizat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” va deservi judeţele Suceava, Botoşani, şi are potenţial de atragere a clienţilor din alte câteva judeţe, dar şi din Ucraina.

Iulian Matache s-a declarat mulţumit de lucrările de modernizare a aeroportului, precizând că în perioada următoare Romatsa va monta şi sistemul de navigaţie de tip ILS, operaţiune care va dura aproximativ două luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarom va relua zborurile de pe Aeroportul Suceava pe 12 noiembrie 2015.
 Vizualizări articol: 5984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tarom va relua zborurile de pe Aeroportul Suceava pe 12 noiembrie 20155.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei