Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Preşedintele şi… Elena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbaţii puternici au, întotdeauna, în spatele lor femei puternice. Din această privinţă, oricât s-ar strădui, nici o femeie de pe la noi n-o egalează pe Elena, “doamna de fier” instalată ferm alături de „marele conducător”. O femeie cu adevărat remarcabilă, motiv pentru care a şi fost acceptată, pe post de “coechipier”, de însuşi şeful statului, un politician cinic, viclean şi experimentat, faţa de care toţi ceilalţi par a fi doar nişte piticanii bicisnice. Ca orice personaj puternic, deţinător al celei mai înalte funcţii din stat, “şeful” a fost iubit o bună bucată de timp, chiar şi admirat de popor. Iar atunci când dragostea populară n-a mai fost la fel de puternică, nu a mai contat, căci nici măcar pe el nu l-a mai interesat acest aspect.

Încă de la început, exact cum se întâmplă mereu şi peste tot, politicienii din jurul “marelui bărbat” au avut faţă de el un comportament duplicitar. Adică ură şi dispreţ atunci când el nu a fost de faţă. În acelaşi timp, atunci când ajungeau în preajma lui, cei mai mulţi dintre ei făceau tot ce le stă în putinţă să-i intre în graţii. Iar el, ştiind toate astea, nici măcar nu încerca să mimeze că le-ar purta vreun dram respect sau consideraţie. Nici măcar nu-i mai ura ci, pur şi simplu, îi dispreţuia. Motiv pentru care nu a ratat nici o ocazie să le-o şi arate, direct de la obraz şi în cel mai brutal mod cu putinţa. Unii martori spun că dacă era în toane rele, iar aceasta se întâmpla mai tot timpul, îşi fixa privirea asupra nefericitului care a avut ghinionul de a-i sta în preajmă şi începea să-l examineze atent, ca pe un gândac nevolnic. Apoi, dacă acela se apuca să-i spună câte ceva, îl întrerupea brusc şi îl înjura birjăreşte. Dar circul începea, cu adevărat, în cazul în care acela avea proasta inspiraţie de a încerca să-l contrazică. Unii au spus chiar că, în unele ocazii, nu s-a dat în lături să aplice vreunui nefericit chiar şi o “corecţie” fizică. De obicei, o lovitură de palmă, scurtă şi îndesată. Gurile rele spun că unuia i-ar fi trosnit chiar un cap în gură. Dar astfel de scene s-au petrecut doar între patru ochi şi fără martori.

Specialiştii pun această instabilitate emoţională pe seama alcoolului şi se jură că “şeful” ar fi un băutor de cursa lungă, pasionat de băuturile fine. Alţii spun că, din contra, omul bea, de fapt, foarte rar şi în compania unor prieteni pe care şi-i alegea cu mare atenţie.

Dar toate astea n-au chiar atât de multă importanţă pe cât ne-am putea aştepta. Iar asta pentru că toată lumea este de acord că singurul punct cu adevărat slab pe care-l are şeful este că îi place de Elena.

Ei, da Elena este o frumuseţe “de-ngheaţă puţul”, vorba unui personaj din Caragiale. Venită de undeva din Pleşcoi, majoritatea bărbaţilor din Bucureşti sunt de acord cu un singur lucru, pe care nu îl poate contesta absolute nimeni: “e frumoasă bă, tu-i mama ei.” Iar asta este cât se poate de adevărat.

Elena şi-a dorit puterea şi a avut-o, şeful statului i-a uşurat, din plin, ascensiunea fulminantă spre vârful “lumii bune” bucureştene pe care, oricum, şi el, şi ea o dispreţuiesc în egală măsură. O lume în care nimeni nu-şi permite, totuşi, să ignore mofturile ei muiereşti. Trebuie spus că Elena a fost căsătorită cu un personaj şters, dar bogat. Este ahtiată după lux, după lucruri extrem de scumpe. Mult bârfite, dar şi invidiate de cuconete, sunt şi zecile, poate sutele ei de perechi de încălţăminte, accesorizate cu tot atâtea poşete extravagante.

Elena deţinea o putere pe care alte femei nici măcar nu ar putea să o viseze. Lua parte la elaborarea deciziilor politice, intermedia contracte economice oneroase de pe urma cărora îşi rotunjea averea. Ei, bine, ea este, cu adevărat, femeia puternică din spatele celui care a fost “marele bărbat” de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele şi… Elena.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Preşedintele şi… Elena2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 2 trimis de
(12 oct 2015, 19:41:20
Maximum pentru acest articol jalnic...a trecut aproape un an si tu, ca si altii, va trageti seva si va hraniti veninul din suflet dand cu pietre in Base...nu stiu cine-ti da doi lei pe maculatura dar nu meriti nici macar injurat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei