Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Materialul lemnos, o afacere tentantă pentru cei care doresc să se îmbogăţească rapid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afacerile cu material lemnos sunt o atracţie tot mai mare pentru cei care doresc să se îmbogăţească rapid, iar evenimentele înregistrate în ultimele zile demonstrează cu prisosinţă acest aspect.

O acţiune derulată la finalul săptămânii trecute, pe linia transportului şi comercializării materialelor lemnoase, de poliţiştii de la Secţia Rurală Vadu Moldovei şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a scos la iveală mai multe încălcări ale legislaţiei. Au fost aplicate 26 de sancţiuni în valoare totală de peste 11.000 de lei şi s-a confiscat cantitatea de 10,66 mc cherestea. Marfa a fost identificată la sediul SC Bran Wood SRL Boroaia, societate administrată de Vasile Saftean. Cheresteaua a fost acceptată fără aviz de însoţire şi alte documente prevăzute de lege, motiv pentru care s-a recurs la confiscarea materialului lemnos.

În cursul zilei de vineri, 9 octombrie, pădurarul de la Cantonul Silvic Nr. 3 Straja a observat doi indivizi care au tăiat ilegal opt arbori, iar o parte din material a fost şi sustras.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat că locul săvârșirii faptei este situat pe raza comunei Straja. Cu această ocazie, în parcela silvică indicată au fost identificate opt cioate, provenite din tăierea, fără drept, a opt arbori de pe picior, nemarcați silvic, de esență rășinoase, cioate ce au fost inventariate de specialiștii silvici, rezultând un volum de 12,22 mc lemn lucru rotund rășinoase, cu o valoare de 2.634,08 lei. La fața locului a fost identificată parte din materialul lemnos provenit din tăierea în delict a celor opt arbori, în volum de 4,03 mc, care a fost predată în custodie pe bază de proces-verbal pădurarului, iar restul materialului lemnos a fost sustras de la fața locului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Poliţiştii au întocmit dosar penal cu privire la infracțiunile de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate și furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire şi din vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materialul lemnos, o afacere tentantă pentru cei care doresc să se îmbogăţească rapid.
 Vizualizări articol: 2212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Materialul lemnos, o afacere tentantă pentru cei care doresc să se îmbogăţească rapid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei