Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizări

Primăria Salcea are în derulare proiecte de 51 de miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria oraşului Salcea are în derulare mai multe proiecte în cadrul unui program extrem de ambiţios, menit a schimba viaţa locuitorilor de aici. Din surse proprii, în urmă cu câteva săptămâni a demarat un amplu proiect care cuprinde asfaltări de drumuri, construcţia sau modernizarea unor terenuri de sport, dar şi amenajarea de parcuri sau parcări. Suma totală pe care reprezentanţii Primăriei Salcea o pun la dispoziţie este de 51 de miliarde de lei vechi, fără TVA.
O componentă a acestui proiect prevede asfaltarea a 2,5 km de drum în localitatea Plopeni, pe strada Dobroaia, asfaltarea străzii Ştefan cel Mare din Văratec, dar şi modernizarea prin asfaltare a unui drum cu o lungime de circa 600 de metri în Salcea.

În cadrul aceluiaşi proiect, se intenţionează asfaltarea terenurilor de sport de la Şcoala Gimnazială Prelipca şi a celui situat în apropiere de Şcoala Gimnazială Salcea, precum şi construirea unui teren de minifotbal în zona Mereni-Plopeni. În imediata apropiere a viitorului teren de sport de la Mereni va fi amenajat şi un parc, cu alei, bănci, şi se vor planta arbuşti ornamentali alături de cei existenţi deja. Tot acolo va apărea şi o parcare care va deservi persoanele ce îşi vor petrece timpul liber în parc sau pe terenul de sport.

„Toate aceste investiţii sunt realizate din surse proprii şi reprezintă un efort considerabil din partea Primăriei Salcea. Chiar şi aşa, consider că tot ceea ce vom face este în beneficiul comunităţii locale, iar dacă bugetul ne va permite în viitor vom veni şi cu alte proiecte asemănătoare”, a declarat Ilie Lungu, primarul din Salcea.

Investiţiile demarate recent ar trebui finalizate în 2017, dar edilul din Salcea este optimist şi crede că până anul viitor toate obiectivele propuse vor fi predate la cheie de constructor.

O altă investiţie, demarată în urmă cu mai mulţi ani, este aproape de finalizare. Mai exact, este vorba de un proiect cu bani europeni derulat prin POS Mediu. Prin închiderea acestui proiect, Salcea şi celelalte localităţi din componenţă, Plopeni, Prelipca şi Văratec, vor beneficia de 28 de km de canalizare, 13 km de reţea de apă, 3 puţuri de captare a apei, staţii de clorinare, 2 rezervoare pentru înmagazinarea apei, 5 staţii de repompare a apelor uzate, dar şi 5 staţii de presiune pentru apă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 250 de miliarde de lei vechi, TVA inclus, din care cota de cofinanţare din partea Primăriei Salcea a fost de 19%.

„E doar un prim pas pentru modernizarea oraşului şi pentru oferirea unor standarde de viaţă cât mai apropiate de cerinţele actuale oamenilor care trăiesc aici. Aşteptăm deschiderea noilor linii de finanţare cu bani europeni şi cu siguranţă vom derula şi alte proiecte pentru comunitate”, a conchis primarul Ilie Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Salcea are în derulare proiecte de 51 de miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 4355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Primăria Salcea are în derulare proiecte de 51 de miliarde de lei vechi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei