Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scrutin

Social-democraţii suceveni şi-au ales ieri preşedintele partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni s-au prezentat ieri la urne pentru a-şi alege viitorul preşedinte al PSD, singurul candidat fiind actualul lider interimar, Liviu Dragnea. Alegerile interne în judeţul Suceava au fost organizate în 115 secţii de votare, la urne fiind aşteptaţi să participe 16.011 membri ai PSD. Procesul electoral a început duminică dimineaţa, la ora 8:00, şi s-a încheiat la ora 20:00. În dimineaţa zilei de ieri, la sediul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD s-a prezentat pentru a vota preşedintele Cătălin Nechifor, acesta fiind însoţit de vicepreşedinţii Ovidiu Donţu, Neculai Bereanu şi Tiberius Brădăţan. După ce şi-a exprimat votul, Cătălin Nechifor a evidenţiat faptul că este pentru prima dată când un partid îşi alege preşedintele prin vot universal, fiecare membru fiind aşteptat la urne pentru a-şi exprima opţiunea.

„Democraţia înseamnă participare, dar cu cât întrebi mai mulţi oameni, cu atât mai mult este mai corect. Şi cred că, dacă votăm foarte mulţi membri de partid, vom da şi legitimitate, şi putere partidului. Şi în felul acesta reuşim să avem şi un program politic înţeles, pentru că pe lângă vot chestionăm şi publicul din România cu privire la câteva aspecte din viaţa socială şi economică, şi ne putem forma o părere mai corectă despre ce aşteaptă românii de la noi”, a spus Cătălin Nechifor.

El a precizat că secţiile de votare au fost amenajate în sediile PSD din judeţ, iar acolo unde acest lucru nu a fost posibil, ele au fost organizate în casele preşedinţilor PSD din localităţile respective. Nechifor a arătat că nu au fost organizate secţii în restaurante sau şcoli.

Trebuie spus că după ce şi-au exprimat votul pentru alegerea noului preşedinte al PSD, membrii de partid au primit şi un chestionar în care trebuiau să răspundă la diverse întrebări legate de măsurile pe care PSD trebuie să le ia pentru familie sau dacă sunt mulţumiţi de diverse aspecte din localităţile în care trăiesc, de la învăţământ, agricultură, găsirea unor locuri de muncă, primărie sau calitatea drumurilor. De asemenea, membrii PSD au fost întrebaţi şi care ar trebui să fie priorităţile PSD pentru „viitorul României”, care sunt părerile despre o serie de măsuri pe care le propune PSD în perioada următoare, dar şi care sunt măsurile considerate a fi foarte bune sau care i-au nemulţumit profund, luate de Guvernul Ponta.

La rândul său, după ce şi-a exprimat votul, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a ţinut să precizeze că şi-a dat votul pentru continuare modernizării partidului şi pentru o conducere energică şi axată pe obiective. „Am votat pentru intrarea partidului, începând cu viitorul congres, în block-starturile campaniilor electorale din 2016, atât cele locale, cât şi cele generale. Am votat pentru o conducere a partidului legitimă, orientată pe un plan de acţiune bine stabilit. De asemenea, aş vrea să remarc deschiderea partidului către societate prin formarea programului electoral al PSD pentru perioada următoare în baza unui chestionar la care sunt invitate şi persoane care nu sunt membre ale partidului. Acest lucru ne va ajuta să avem o platformă politică în viitor pentru toţi românii”, a spus Donţu.

Congresul Naţional al PSD va avea loc la finalul acestei săptămâni, când vor fi aleşi ceilalţi membri din conducerea partidului. Trebuie spus că, potrivit unor surse, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, are şanse foarte mari să obţină o funcţie de vicepreşedinte al PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii suceveni şi-au ales ieri preşedintele partidului.
 Vizualizări articol: 2306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Social-democraţii suceveni şi-au ales ieri preşedintele partidului2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stima noastră și Mândria / Dragnea și cu Pușcăria trimis de
(12 oct 2015, 11:11:05
Cică, în data de 11 octombrie 2015, cincisute și ceva de mii de oi de teracotă, (servum pecus), având mintea îmbălsămată de vodcă, superstiție, ignoranță, incultură și misticism și-au exprimat opțiunea privind catindatul ce va fi ales la cel de-al XXI-lea Congers al neo-PCR (aka PSD).
Oile slugarnice au avut la dispoziție un buletin de vot, având imprimat pe el următorii candidați:

1. Dragnea Liviu - din partea PSD
2. Liviu Dragnea - din partea PDSR
3. Liviu-Nicolae Dragnea - din partea FSN
4. Dragnea Nicolae-Liviu - din partea PCR.

Alegătorii au stampilat buletinul de vot utilizând pe post de stampilă propria copită, a cărei circumferință poate aria funcție de apartenența la specia copitatelor mici sau copitatelor mari.
Uraaa! Uraaa!

(urale, ovații și aplauze prelungite)

alegătorii entuziasmați scandează:
„Stima noastră și Mândria
Dragnea și cu Pușcăria”

-----
Primele exit-polluri ne-au parvenit prin intermediul agenției nord-coreene de știri - Yonhap: (link sus la modulul FB)
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
oh go on
2.   Însă, trimis de
(12 oct 2015, 12:38:45
acest exercițiu democratic, menit să confere legitimitate unui lider de formațiune politică, denotă sumedenie de concluzii:

1. Bizareria acestui exercițiu electoral intern nu poate fi reținută în sarcina lui Dragnea. Sunt sigur că Dragnea ar fi vrut ca întrecerea electorală să fie onorată de cât mai mulți candidați. Anacronismul opțiunii unice înscrise pe buletinul de vot reprezintă o consecință indisolubilă a stafiei tătucului Iliescu, malefică entitate ce ÎNCĂ bântuie conștiințele membrilor de partid și le va modela comportamentul pentru încă multe cincinale de azi înainte. Regulamentul intern, funcție de care au fost validate candidaturile, reprezintă materializarea unui mod închistat de a gândi, de a prognoza și de a acționa.
Cei care au redactat și aprobat respectivul regulament sunt singurii responsabili de nota caricaturală înspre care a fost aruncat exercițiul electoral intern-PSD-ist.

2. Chiar și în aceste condiții, cu toate glumele și imaginile photoshopate, exercițiul celor de la PSD constituie UN EXERCIȚIU DEMOCRATIC.
Este primul președinte de partid din România care A FOST ALES PRIN VOT DIRECT.
Care este greutatea acestui argument?
Păi, ia s-o vedem pe Mița Baston – AVAS sau pe Vasile - the Border Bulldog ieșind în fața propriilor electori și simpatizanți, într-un exercițiu chiar și având caracter plebiscitar.
Câți dintre votanții „de dreapta” s-a prezenta la vot?
Câți dintre cei prezenți la vot ar acorda girul electoral Miței Baston – în rolul Frumoasei de la AVAS sau lui Vasile – în rolul Bestiei de la Vamă?

Așa că, trecând peste glumițele inerente, CIOCUL MIC!
Dragnea, ARE LEGITIMITATEA conferită de o uriașă majoritate a membrilor PSD!
Ssssst!dont tell anyone Mucles!
3.   De ce ? trimis de
(13 oct 2015, 09:00:43
Să ne mai mirăm ?
Păi ce ? Ceaușescu avea contracandidați ? Nu se-ncearcă să se copieze din statutul pcr ?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei