Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

A XII-a ediţie a Târgului Mărului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticenise va desfăşura, la sfârşitul săptămânii, în zilele de 17 şi 18 octombrie, a XII-a ediţie a Târgului Mărului. Pomicultori din bazinul Fălticeni – Rădăşeni, dar şi din Solca, zona Rădăuţi, Vultureşti, Horodniceni şi din comunele de pe valea Moldovei vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în aceste zone, iar legumicultorii din comunele Dumbrăveni, Vereşti şi din oraşul Milişăuţi vor fi prezenţi cu o bogată ofertă. Lor li se vor adăuga producători de material săditor certificat şi autorizat, producători şi distribuitori de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor, membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”. În cadrul Târgului Mărului specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole, al APIA Suceava şi al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni vor oferi consultanţă de specialitate.

Manifestarea se va desfăşura în Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, începând de sâmbătă, de la ora 10,00. Tot sâmbătă, de la ora 12,30, pomicultorii dar şi alte persoane interesate se vor întâlni cu George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul unei mese rotunde. Conform primarului municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, această întâlnire cu un reprezentant al Ministerului Agriculturii a fost solicitată de Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, principalele discuţii fiind axate pe problemele cu care se confruntă deţinătorii de livezi, dezvoltarea pomiculturii, politica de reconversie în pomicultură, acordarea subvenţiilor, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 etc.  

Târgul Mărului este organizat de Primăria municipiului Fălticeni în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Asociaţia „Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A XII-a ediţie a Târgului Mărului.
 Vizualizări articol: 2459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A XII-a ediţie a Târgului Mărului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciobanii... trimis de
(12 oct 2015, 21:01:59
...painea si slanina sunt bune,problema este ca la sfirsitul culesului ele sunt decontate,adica oprite din banii muncitorului.!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei