Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2015 - Anul XX, nr. 232 (6044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DELE

Certificate de cunoscători ai limbii spaniole, pentru elevi de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unui seminar susţinut săptămâna trecută de lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu, de la Universitatea din Suceava, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, s-au prezentat oportunităţile de învăţare a limbii spaniole şi s-au decernat diplomele DELE (Diploma de Espanol como Lengua Extranjera) elevilor care au promovat acest examen. Diplomelede limbă spaniolă DELE sunt titluri oficiale care acreditează cunoştinţele de limba spaniolă şi care sunt eliberate de Institutul Cervantes în numele Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania.

Este primul an în care trei eleve ale colegiului au obţinut la acest examen nivelul C1, echivalent nivelului de vorbitor nativ. Acestea sunt: Alexandra Mihaela Iacoban şi Ozana Ioana Ciobanu din clasa a XII-a A şi Mihaela Diaconescu din clasa a XII-a C, îndrumate de prof. Ancuţa Norocel. De asemnea, pentru competenţele în limba spaniolă, a fost premiată şi Ioana Cipriana Pleşea.

În parteneriat cu Lectoratul Spaniol al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava au susţinut şi susţin examene de competenţă lingvistică  DELE, examene pe care le promovează cu succes chiar după unul sau doi ani de studiu.

Plasându-se pe locul trei în lume ca cea mai folosită limbă după numărul combinat de vorbitori (atât ca limbă maternă, cât şi străină), fiind întrecută doar de chineza mandarină şi de engleză, limba spaniolă se predă la Colegiul „Petru Rareş” încă din anul 2000, în regim de disciplină opţională. Începând din anul şcolar trecut, elevii claselor a IX-a au posibilitatea să opteze pentru studiul spaniolei ca limbă modernă 2.

„Ne dorim ca această colaborare cu USV să fie urmată de un lung şir de realizări, iar bogata promovare a diversităţii lingvistice şi culturale din colegiul nostru să ne plaseze, ca instituţie, într-un spaţiu european fără frontiere  de limbaj şi fără bariere culturale”, a transmit prof. Ancuţa Norocel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Certificate de cunoscători ai limbii spaniole, pentru elevi de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Certificate de cunoscători ai limbii spaniole, pentru elevi de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei