Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2015 - Anul XX, nr. 232 (6044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Barcelona, Londra şi Paris sunt cele mai cerute destinaţii pentru zborurile de pe Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Barcelona, Londra şi Paris sunt, în această ordine, cele mai cerute destinaţii pentru viitoarele curse aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Pe lângă aceste destinaţii, dintr-un studiu comandat de Aeroportul Suceava a mai reieşit faptul că pe următoarele două locuri se clasează Roma şi Viena. Studiul a fost realizat de compania Manucode Consulting and Research, care a trimis circa 28.000 de invitaţii către persoane fizice şi juridice în vederea completării unui chestionar online pentru a stabili care sunt cele mai dorite destinaţii din Suceava. Studiul a fost realizat în toate judeţele Regiunii de Nord-Est, precum şi în Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Harghita şi în rândul românilor din Diaspora. În urma centralizării datelor, nu mai puţin de 45% dintre cei care au completat formularele au spus că îşi doresc zboruri de la Suceava către Barcelona. „Având în vedere că principalii concurenți ai aeroportului, Iaşi şi Bacău, nu oferă operațiuni directe în Spania și, ulterior, la Barcelona, destinația spaniolă este clasificată ca o nișă de exploatat”, se precizează în studiu, recomandarea fiind de a exista trei sau patru zboruri pe săptămână de la Suceava către Barcelona.

Ocupanta locului doi în acest studiu, Londra, a fost aleasă de 34% dintre cei care au răspuns la interviu. Cei mai mulţi doritori de zboruri Suceava – Londra provin din judeţele Suceava şi Botoşani. „Introducerea zborurilor regulate spre Londra de la Aeroportul Suceava ar putea reorganiza distribuția regională de pasageri care călătoresc către capitala Marii Britanii, pe baza cererii locale”, se precizează în studiu.

De asemenea, persoanele fizice şi juridice din judeţele Suceava şi Botoşani au fost cele mai multe care au declarat că îşi doresc zboruri de la Suceava către Paris, Roma şi Viena, acestea fiind şi destinaţiile recomandate de celelalte persoane intervievate la nivel regional.

Reamintim că Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene, care a presupus construcţia unei piste elastice noi, cu o lungime de 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare, care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri că stadiul fizic al lucrărilor din cadrul acestui proiect a ajuns la 99,85%. El a precizat că în scurt timp vor fi finalizate sistemul de balizaj, marcajul de pe pista de aterizare decolare, precum şi platforma aeroportului. „Sperăm ca şi Romatsa să înceapă în scurt timp construcţia sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS”, a precizat Nechifor.

Lucrările de modernizare ar urma să fie finalizate până la data de 25 octombrie 2015.

Reamintim că administraţia judeţeană a aprobat recent transferarea către Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” a mai multor clădiri din incinta Centrului Economic Bucovina Suceava, printre care şi pavilionul expoziţional, în care ar urma să se amenajeze terminale moderne pentru plecări şi sosiri internaţionale şi pentru zborurile cargo. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barcelona, Londra şi Paris sunt cele mai cerute destinaţii pentru zborurile de pe Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 6802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Barcelona, Londra şi Paris sunt cele mai cerute destinaţii pentru zborurile de pe Aeroportul Suceava5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite cât sunt de fălos ! trimis de
( 6 oct 2015, 13:12:24
Sunteți de toată jena ! Celelalte aeroporturi au semnat și afișat noile destinații pentru ...anul viitor ! Iar voi umblați cu goange pentru a vă masca neputința de-a folosi cel mai modern aeroport din țară după cum vă lăudați ! Nu aveți nimic concret afară de cursa de București a Taromului ! Nu vă bagă nimeni în seamă !Gata șantierul s-a încheiat, de acum e nevoie de conducere care chiar știe cu ce se mănâncă treaba asta altfel rămâneți de râsul curcilor ! Auzi director de aeroport care habar n-are să rupă două vorbe în limba engleză...!!!
2.   Suceava poate fi o poarta deschisa catre Occident! trimis de
( 6 oct 2015, 20:47:11
Este frumos si e bine sa recunoastem meritele lui Flutur, cu initiativa si Nichifor cu realizarea. Este o reusita. Mai ramine ca data de 25 octombrie ramine ca data batuta in cuie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei