Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2015 - Anul XX, nr. 231 (6043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Iohannis, o copie la indigo a lui Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incompetenţa profesională, intelectuală, politică şi profesională a aşa-numitei clase politice presupuse a fi de dreapta naşte monştri. Mă refer la moţiunea de cenzură produsă de noul PDL, creat în urma fuziunii prin absorţie de către PDL a vechiului PNL, cu păstrarea numelui şi siglei partidului istoric al Brătienilor. Numai că moţiunile acestora sunt anemice rău de tot. Nesusţinută în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură nu are nici o legătură cu realitatea. Nu se critică Guvernul Ponta, nu se ia la puricat guvernarea, o guvernare care a ridicat România pe o poziţie la fel de stabilă precum statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Guvernarea Ponta, de bine de rău, a redus inflaţia la zero, a crescut pensiile şi salariile, a redus TVA-ul şi CAS-ul. Deşirata moţiune se leagă de nişte pretinse ilegalităţi ale avocatului Ponta, de prin anii 2007-2008. Iniţial, s-a vorbit de neplata unor taxe pe veniturile de atunci ale avocatului Victor Ponta. Expertiza financiară a dovedit că se plătise chiar cu 2.000 de lei în plus. Chiar şi ANAF dovedise acelaşi lucru cu mai mulţi ani în urmă.

 

Bun, şi ce-i cu asta, veţi zice? Păi, staţi să vedeţi! El are parte de rele tratamente şi de aceeaşi judecătoare care l-a băgat la pârnaie pe fostul prim-ministru Adrian Năstase. După aproape peste 9.000 de martori audiaţi şi fără…probe. Da, exact cum aţi auzit. Se afirmă foarte clar în motivarea pedepsei că probele nu sunt, dar se pot presupune. Culmea este că judecătoarea care l-a condamnat pe Năstase, la ordinul lui Traian Băsescu, este în fruntea completului de judecată şi în cazul Dosarului Turceni-Rovinari, la care-ar fi ciripit şi înalţi demnitari, în vremurile urmaşului său la tronul din Palatul Cotrocenilor, Herr Klaus Iohannis, omul din capul trebii care vrea “Guvernul meu” şi ţine să nu fie o copie palidă a dictachiorului Traian Băsescu.

 

Şi atunci, apropo de editorialul meu de dată trecută, care-i diferenţa dintre Traian Băsescu şi Klaus Iohannis? Au alt nume, în rest, numai asemănări. Ambii sunt cumplit de răzbunători. Traian Băsescu şi-a băgat la pârnaie inamicii politici. La fel, Klaus Iohannis îi calcă apăsat pe urme predecesorului sau. Plimbări şi iarăşi plimbări degeaba. Normal, pe banii statului.

 

Criza refugiaţilor a luat pe nepregătite Uniunea Europeană şi a intervenit Comisia Europeană, la propunerea Germaniei, privind instituirea cotelor de refugiaţi obligatorii pentru fiecare stat membru. România acceptă şi nu mai este nici o şansă de a negocia ceva, aşa cum promitea preşedintele Klaus Iohannis. La întrebările de după conferinţa de presă a vorbit, de fapt a citit ce-i scriseseră consilierii săi, şi de moţiunea de cenzură, la care vrem să-l credem că nu se amestecă, dar ar vrea să treacă. Şi nu s-a oprit aici. Ca o copie la indigo a ex-preşedintelui Băsescu s-a dat în spectacol. Întrebat dacă, în conformitate cu Legea nr. 373-2013, ar fi trebuit să ceară Parlamentului, cu zece zile înainte, un mandat pentru participarea la Consiliul Europei, preşedintele cel presupus tăcut, dar dur şi extrem de parşiv, a declarat: “Acel paragraf se referă la situaţia în care participă prim-ministrul la Consiliul European, ori prim-ministrul nu participă şi nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European.”

 

Nu doar că în echipa sa are oameni din echipa lui Traian Băsescu şi se zbate, prin toate mijloacele nedemocratice posibile – DNA, ICCJ şi, de ce nu, chiar SRI – pentru a-l înlătura din funcţie pe prim-ministrul Victor Ponta, dar iată că-şi dă arama pe faţă. Se crede deja Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis, o copie la indigo a lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Iohannis, o copie la indigo a lui Băsescu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei