Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2015 - Anul XX, nr. 232 (6044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Ziua Mondială a Educaţiei, marcată de elevii Şcolii Postliceale Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava au sărbătorit Ziua Mondială a Educaţiei la Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” Suceava, alături de preşedintele instituţiei de învăţământ - prof. Viorel Enea şi directorul bibliotecii - Gabriel Cărăbuş.

În cadrul activităţii s-a prezentat istoricul acestei zile, s-a vorbit despre câteva modele educaţionale şi despre figuri importante ale învăţământului românesc.

S-a discutat despre faptul că fiecare tânăr şi-a ales meseria după diverse criterii care variază de la cel financiar la cel vocaţional, dar fiecare dintre ei îşi doreşte să obţină o calificare care să îi ofere posibilitatea obţinerii unui loc de muncă bine retribuit. S-a făcut referire la sistemul de educaţie finlandez care reuşeşte să-l facă pe elev să obţină performanţă fără note sau calificative.

Activitatea a avut ca scop evidenţierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii şi pregătirea celor care ne vor îngriji în unităţile sanitare.

Reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare au transmis că „în mai multe țări, Zilele profesorilor sunt zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învăţători sau profesori? Pentru că ei contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora. La mulţi ani dascălilor de pretutindeni şi să nu uităm că educaţia este cheia reuşitei profesionale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Educaţiei, marcată de elevii Şcolii Postliceale Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Mondială a Educaţiei, marcată de elevii Şcolii Postliceale Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei