Elevii Școlii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Suceava au sărbătorit Ziua Mondială a Educației la Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera” Suceava, alături de președintele instituției de învățământ – prof. Viorel Enea și directorul bibliotecii – Gabriel Cărăbuș.
În cadrul activității s-a prezentat istoricul acestei zile, s-a vorbit despre câteva modele educaționale și despre figuri importante ale învățământului românesc.
S-a discutat despre faptul că fiecare tânăr și-a ales meseria după diverse criterii care variază de la cel financiar la cel vocațional, dar fiecare dintre ei își dorește să obțină o calificare care să îi ofere posibilitatea obținerii unui loc de muncă bine retribuit. S-a făcut referire la sistemul de educație finlandez care reușește să-l facă pe elev să obțină performanță fără note sau calificative.
Activitatea a avut ca scop evidențierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generații și recunoașterea meritelor acestora în formarea culturii și pregătirea celor care ne vor îngriji în unitățile sanitare.
Reprezentanții Școlii Postliceale Sanitare au transmis că „în mai multe țări, Zilele profesorilor sunt zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învățători sau profesori? Pentru că ei contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei țări, asigurând transmiterea de cunoștințe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanță, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor rele de muncă în care cadrele didactice își desfășoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora. La mulți ani dascălilor de pretutindeni și să nu uităm că educația este cheia reușitei profesionale”.