Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delicvenţă juvenilă

Adolescenţi de 15 şi 16 ani, anchetaţi pentru că au furat o maşină şi au spart o clinică medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minori în vârstă de 15 şi 16 ani au fost identificaţi ca autori a două fapte de furt comise în municipiul Rădăuţi, într-un caz trei copii sustrăgând  o autoutilitară, cu care s-au şi deplasat, în timp ce în altul doi dintre ei au spart o clinică medicală, de unde au furat o sumă importantă de bani. De altfel, mare parte din furturile din municipiul Rădăuţi sunt comise de minori.

Ultimele cazuri arată că aceştia pot trece foarte uşor de la furturi mărunte la fapte cu prejudicii mari.

 

Au furat o maşină şi au mers cu ea până a rămas fără carburant

Unul dintre furturi a fost sesizat duminica trecută, în noaptea de 27 spre 28 septembrie. Din curtea unei locuinţe din Rădăuţi a fost sustrasă o autoutilitară Mazda. Poliţiştii au stabilit că autorii au profitat de faptul că în locuinţă nu era nimeni, şi, cu chei potrivite, au sustras maşina. Din ancheta ulterioară a rezultat că minorii s-au deplasat cu maşina pe traseul Rădăuţi – Suceviţa – Vatra Moldoviţei, unde, pe raza satului Paltinu, rămaşi fără carburant, au abandonat-o.

Acum două zile, anchetatori de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi au stabilit că autorii faptei sunt minorii Constantin B., în vârstă de 16 ani, Elisei S. şi Petre P., ultimii doi de 15 ani, toţi din municipiul Rădăuţi.

Autoutilitara a fost recuperată de rudele persoanei vătămate din locul în care a fost abandonată.

 

Au furat 5.000 de lei dintr-o clinică medicală

Un alt furt la care autorii au fost identificaţi în persoana unor minori a fost comis în noaptea de 23 spre 24 septembrie.  După cum am mai relatat în Monitorul de Suceava, în acea noapte a fost spartă o clinică medicală din municipiul Rădăuţi, dintr-un birou fiind sustrasă suma de aproximativ 5.000 de lei. Anchetatorii au stabilit că autorii sunt cei doi minori în vârstă de 15 ani care au comis furtul auto amintit mai sus.

 

Suspecţi şi în alte cauze de furt

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava,  a declarat:  “Minorii au fost audiaţi în prezenţa apărătorului din oficiu şi asistentului social, recunoscând faptele. Totodată, minorii sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt calificat, urmând a fi analizată oportunitatea reunirii cauzelor penale”.

El a mai precizat că în continuare urmează a fi efectuată expertiza psihiatrică a minorilor, care vor fi prezentați Serviciului de Medicină Legală Suceava, pentru a se stabili dacă au săvârșit faptele cu discernământ.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Marea problemă în cazul acestor minori infractori este că aceştia au răspundere penală limitată, astfel că este foarte greu de obţinut internarea lor în centre de reeducare ori arestare preventivă. 

Exact aceeaşi problemă este şi în comuna Şcheia, minorii infractori comiţând numeroase furturi, atât în localitate de domiciliu, cât şi în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescenţi de 15 şi 16 ani, anchetaţi pentru că au furat o maşină şi au spart o clinică medicală.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adolescenţi de 15 şi 16 ani, anchetaţi pentru că au furat o maşină şi au spart o clinică medicală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei