Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Informaţii utile

Noul circuit al pacienţilor care vin la Urgenţele Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, care vor dura până în luna martie a anului viitor, modifică circuitul pacienţilor care se adresează acestei unităţi spitaliceşti. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, noile proceduri, iar directorul medical, dr. Tiberius Brădățan, a prezentat traseele pacienților din UPU către secții. Toţi pacienţii, adulţi şi copii, se prezintă pentru triaj în modulul exterior amplasat la intrarea de la secţia balneo-fizioterapie (containerul albastru).

Astfel, pacienţii care prin procedura de triaj primesccod roşu, după întocmirea fişei de consultaţie şi procedura de triaj, însoţiţi de un asistent medical, pe targă sau cărucior de transport pacienţi, vor merge cu liftul la nivelul 2, unde vor fi însoţiţi în camera de resuscitare care va funcţiona în spaţiul fostei dialize. Aici sunt preluaţi de asistenta de serviciu, care va solicita imediat prezenţa unui medic din urgenţe. Pentru pacienţii care sunt aduşi în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare vor fi iniţiate de personalul din UPU de la preluarea din ambulanţă sau alte mijloace de transport. Pacienţii care primesc la prezentare cod roşu sau galben reprezintă urgenţe majore şi vor fi preluaţi cu prioritate, imediat pentru cod roşu şi în 10 minute pentru cod galben.

Pacienţii care la prezentare primesc cod verde (urgenţă), în cazul în care adresabilitatea este mare, vor fi reevaluaţi în maxim 30 minute, după care, la  eliberarea spaţiilor de consultaţie din ”Tratament imediat”, însoţiţi de infirmieră sau brancardier, vor fi transportaţi cu liftul la nivelul 2, unde vor fi predaţi în spaţiul de tratament imediat.

Pacienţiicopii şi adolescenţi (0 - 17 ani inclusiv), după triaj, însoţiţi de o infirmieră sau brancardier, vor merge la compartimentul pediatrie care va funcţiona la nivelul 1. În intervalul orar 08:00 – 20:00, consultaţiile pediatrice vor fi asigurate de medicii pediatri din UPU, iar noaptea şi în weekend, consultaţiile se fac în UPU, de către medicii pediatri de gardă în spital.

 

Pacienţii din triaj pot merge prin spital doar însoţiţi

Pacientele care necesită consult sau internare în secţia Obstetrică- ginecologie, după triaj merg în sectorul de îngrijiri imediate, care va funcţiona în sala de kinetoterapie de la nivelul 2. Aici se va efectua primul consult medical şi apoi, împreună cu o infirmieră sau brancardier, merg cu liftul la nivelul 4, tranzitează secţia Reumatologie pentru a ajunge în secţia Ginecologie, unde vor efectua consulturile de specialitate.

Pacienţii care necesităinvestigaţii radiologice, CT/ RMN, însoţiţi de infirmieră sau brancardier şi asistent sau medic în cazuri speciale (pacienţi critici, ventilaţi mecanic etc) vor urca la nivelul 4 cu liftul, tranzitează secţiile Reumatologie şi Ginecologie până la liftul de urgenţă cu care vor cobori la nivelul 1, unde în cadrul Laboratorului de Imagistică Medicală va funcţiona compartimentul radiologie al UPU. După investigaţie, pacientul va urma traseul în sens invers pentru a ajunge din nou la UPU.

Urgenţele stomatologicevor fi asigurate la nivelul VII, în cadrul Compartimentului Chirurgie Maxilo-Facială. Pacienţii îşi vor întocmi fişa UPU pentru stomatologie în Triaj (containerul albastru), apoi însoţiţi urcă la nivelul VI cu liftul, tranzitează secţiile Cardiologie şi Medicală până în holul central al spitalului, de unde cu alt lift vor urca la nivelul VII, unde în cadrul secţiei ORL, Compartimentul Chirurgie Maxilo-Facială, va funcţiona Cabinetul Stomatologie Urgenţe.

 

În noua zonă de triaj UPU, lăsaţi aleea liberă pentru ambulanţe

Pentru consulturile/internările în secţiile din Spitalul Vechi (Pneumoftiziologie, Oncologie, Boli Infecţioase, Dermatologie) şi Psihiatrie, în intervalul orar 08:00 – 16:00 se utilizează ambulanţa de transport a spitalului, iar în intervalul orar 16:00 – 08:00 se solicită maşină de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Managerul Vasile Rîmbu a precizat că pentru asigurarea personalului de însoţire a pacienţilor, Consiliul Judeţean a aprobat solicitarea făcută de spital, de deblocare a 16 posturi de asistente, infirmiere şi brancardieri. Posturile vor fi scoase la concurs în prima jumătate a acestei luni.

Pe durata celor şase luni, cât vor dura lucrările de modernizare, vor fi restricţii şi în ceea ce priveşte accesul auto şi parcarea în curtea spitalului. Conform lui Rîmbu, până la ora 15.00, parcarea din faţa spitalului este destinată medicilor, cea de la Spitalul Vechi - personalului mediu, auxiliar şi TESA, iar parcarea din zona Synevo rămâne pentru pacienţi şi aparţinători. Spaţiul de la barieră până la containerul de triaj trebuie să rămână liber pe ambele sensuri pentru ca în orice moment să se poată intersecta două ambulanţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul circuit al pacienţilor care vin la Urgenţele Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul circuit al pacienţilor care vin la Urgenţele Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei