Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Aproape 200 de accidente, multe grave sau mortale, în care au căzut victime pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor s-au petrecut în acest an, în primele nouă luni de zile, pe raza judeţului Suceava, mai bine de un sfert dintre acestea având consecinţe grave. Aşa rezultă dintr-o analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, dată publicităţii ieri, în ziua în care în judeţ s-au organizat ample acţiuni de prevenire a accidentelor produse din cauza traversărilor neregulamentare.

Analiza arată că 197 de pietoni au fost victime în accidente rutiere de la debutul lui 2015. În urma acestor accidente au decedat 16 pietoni, au fost răniţi grav 50, alţi 140 de pietoni fiind răniţi uşor. 

„Îngrijorător este faptul că peste 60% din aceste evenimente au fost provocate din vina pietonilor”, au mai subliniat poliţiştii. 

Având în vedere această situaţie, ultima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, cea de vineri, 2 octombrie, a fost dedicată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.  

 

Pietonii care trec strada pe lângă locurile marcate, foarte mulţi în Suceava

Între orele 8.00 şi 14.00, poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, poliţişti de proximitate şi de ordine publică din mediul rural, împreună cu poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au organizat şi desfăşurat peste 100 de activităţi de informare în unităţi de învăţământ, dar şi pe sectoarele de drum public identificate cu risc de accidente.

În municipiul Suceava, de exemplu, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe Calea Obcinilor, în doar câteva ore au fost identificate peste 80 de persoane care nu au respectat regulile rutiere privind traversarea.

„În unele cazuri locaţia prin care s-a făcut traversarea a fost la doar câteva zeci de metri de trecerile de pietoni marcate şi semnalizate. Cu toate aceste persoane s-au purtat discuţii, fiindu-le prezentate statisticile realizate la nivel naţional care evidenţiază faptul că fiecare a 620–a traversare neregulamentară este fatală”, a arătat subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava. 

 

Bătrânii şi copiii sunt cel mai adesea accidentaţi 

În cadrul acţiunilor au fost aplicate doar avertismente şi au fost înmânate materiale preventive.

Acţiunea a avut şi o componentă legată de şoferi, care au provocat 40% dintre accidentele în care au căzut victime pietoni. În cele mai multe cazuri în care şoferii sunt vinovaţi de accidente de acest gen, aceştia fie nu acordă prioritate la trecerile pentru pietoni, fie acroşează oameni care se deplasează regulamentar, pe marginea drumului.

Cei mai mulţi pietoni care cad victime în accidente sunt copii şi vârstnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de accidente, multe grave sau mortale, în care au căzut victime pietoni.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 200 de accidente, multe grave sau mortale, în care au căzut victime pietoni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei