Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân a fost marcată şi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân a fost marcată pe 1 octombrie şi la Suceava, printr-un eveniment organizat de femeile liberale. La acest eveniment au fost prezente peste 60 de invitate, care, în mod simbolic, au aprins luminile roz, în semn de solidaritate cu persoanele care luptă cu această maladie, dar şi ca o acţiune de informare şi prevenţie. În deschiderea evenimentului, mesajul organizaţiei femeilor din PNL Suceava a fost transmis de Liviana Enea, consilier local şi copreşedinta Organizaţiei Municipale Suceava a Femeilor Liberale.

Evenimentul a fost moderat de Angela Zarojanu şi s-a desfăşurat sub genericul „PNL are grijă de sănătatea ta”, fiind realizat la iniţiativa Organizaţiei Naţionale de Femei a PNL. Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze că obiectivul principal l-a constituit informarea cu privire la starea de sănătate a românilor şi, în mod special, a femeii.

„Participanţii la întâlnire au putut afla cele mai noi date referitoare la prevenţia şi tratamentul cancerului la sân de la medicii specialişti care au împărtăşit, cu un optimism realist, aspecte din vasta lor experienţă profesională de pe frontul luptei cu cancerul. Ne-am bucurat de prezenţa doamnei doctor în ştiinţe medicale Doina Elena Ganea Motan, şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă <Sf. Ioan cel Nou> Suceava, a doamnelor dr. Agata Petrescu şi Liliana Gheorghe, ca reprezentante ale Clinicii private Explora, precum şi a doamnei conf. univ. dr. Doina Maria Schipor, psiholog şi cadru didactic la Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu.

 

Dr. Doina Elena Ganea Motan, invitatul special al evenimentului

Dezbaterile au atins subiecte cum ar fi comunicarea medic-pacient, solidaritatea şi comunicarea între medici, costurile terapiilor, progresul prin cercetare la cel mai înalt nivel, resursa umană din spitale, dezvoltarea emoţiilor vindecătoare în lupta grea cu boala. În cadrul discuţiilor, dr. Doina Elena Ganea Motan a venit cu o serie de propuneri concrete de prevenţie în sfera cancerului de sân, care necesită urgent atenţia parlamentarilor.

În discursul său, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a supus atenţiei invitaţilor, lansând spre dezbatere, un proiect de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate, demarat de deputatul Lucia Varga. Sanda-Maria Ardeleanu a vorbit şi despre necesitatea gratuităţii determinării markerilor tumorali în cazul femeilor cu un profil genetic vulnerabil începând cu vârsta de 25 de ani, introducerea în schema analizelor medicale gratuite a unei mamografii anuale pentru femeile de peste 40 de ani. Ardeleanu a ţinut să facă un apel către tinere „de a nu sacrifica sănătatea din raţiuni estetice, incidenţa cancerului mamar fiind direct proporţională cu numărul traumatismelor în zona mamară”. Deputatul sucevean a propus şi coagularea acţiunilor pe problema sănătăţii, la nivelul municipiului Suceava, şi deschiderea unor dialoguri periodice între „medici fără halat” şi cetăţeni.

Evenimentul organizat de femeile liberale a avut parte şi de două momente emoţionante, în care participanţii au primit „lecţia învingătorului cu boala” de la două tinere doamne, vindecate de această boală. Nu în ultimul rând, trebuie spus că despre solidaritate şi importanţa mediatizării programelor de prevenţie şi tratare a cancerului a vorbit şi jurnalista Adriana Dascălu Bulină, cea care a organizat numeroase campanii informative în domeniul sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân a fost marcată şi la Suceava.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân a fost marcată şi la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei